ZP Radio: nieuw online radioprogramma voor zzp’’ers

ZP Radio: nieuw online radioprogramma voor zzp’’ers

Hoofddorp, 15 januari 2013 – Sourcing hub HeadFirst introduceert op 16 januari zijn eigen radioprogramma ZP Radio op het online radiostation Werken.fm. Met dit programma beoogt HeadFirst zzp’ers beter te informeren over onderwerpen die hen aangaan. Kennisdeling is voor het bedrijf een van de speerpunten voor 2013.

Steeds meer medewerkers kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Echter zijn velen van hen weinig geïnformeerd over de nieuwe werkgerelateerde taken, zoals opdrachten binnen halen, relatiemanagement, sales maar ook administreren, belastingzaken en het verkrijgen van de VAR. Ook is deze groeiende groep niet altijd even goed op de hoogte van nieuws en actualiteiten die hen aangaan. Hier wil HeadFirst verandering in brengen door 1 uur per week een radioprogramma uit te zenden speciaal voor deze doelgroep. Het bedrijf dat als sourcing hub optreedt om zelfstandigen te begeleiden naar opdrachten en zodoende vraag en aanbod op elkaar aan laat sluiten, wil zijn kennis zoveel mogelijk delen met de inmiddels meer dan 1 miljoen zelfstandig professionals in Nederland.

Online radio
Online radio is het hardst groeiende mediakanaal, aldus ADWeek. Volgens Accenture is online luisteren zelfs al op gelijk niveau met streaming video en gaming als de meest wijdverbreide internetactiviteit. Voor zzp’ers die niet in de gelegenheid zijn de uitzending live te beluisteren en dat op een moment willen doen dat het hen wel uitkomt, bestaat de mogelijkheid de uitzending 24/7 te downloaden via Werken.fm en HeadFirst.nl/op-de-radio.

Iedere woensdag 17:00 uur ZP Radio
ZP Radio is iedere woensdag te beluisteren van 17:00 tot 18:00 uur op Werken.fm en HeadFirst.nl/op-de-radio. De eerst volgende uitzending is op woensdag 16 januari. Deze uitzending staat in het teken van het zojuist uitgebrachte boek The Fuzzy Firm. De auteur, Prof. dr. Arjan van den Born, is in de studio en vertelt over de flexibiliserende arbeidsmarkt en hoe organisaties moeten veranderen om beter gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van het flexibele aanbod zelfstandig professionals.

Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst: ‘Zelfstandig professionals zitten net als bedrijven in zwaar weer, dus alle kennis die hen kan helpen zich beter te positioneren is mooi meegenomen. We zijn constant in contact met deze groep mensen en we verbazen ons soms hoe slecht ze zijn geïnformeerd.’

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. De innovatieve kennisbemiddelaar zet per werkdag gemiddeld 1.500 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers. Het bedrijf draagt op efficiënte wijze zorg voor de gehele keten, van het selectieproces tot het regelen van contractzaken en het vastleggen en afwikkelen van financiële en arbeidsrechtelijke verantwoordelijkheden. Daarnaast biedt de onderneming een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. HeadFirstSelect.nl is de online tool van het bedrijf dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct online met elkaar in contact brengt. Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp en werkt voor grote opdrachtgevers bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen, industrie en nutsbedrijven. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl.

Redactie