Urenregistratie

Urenregistratie app, snel en gemakkelijk uren bijhouden

De zelfstandigenaftrek is een fijne regeling voor Zelfstandig Professionals (ZP’ers). Om ervoor in aanmerking te komen moet je wel voldoen aan het urencriterium. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan jouw onderneming besteedt. Je moet als zelfstandige dus secuur je uren bijhouden en dat is voor velen een dagelijkse ergernis. Een urenregistratie app voor zelfstandigen maakt het bijhouden van uren een stuk leuker!

Op zoek naar een urenregistratie app voor zelfstandigen? Met deze vijf smaprtphone-apps maak je het bijhouden van je uren een stuk makkelijker.

1. De urenregistratie app van Urenreg(istratie)®

Wanneer jij de app opent kun je aangeven voor wie en waar je aan werkt en is er ruimte voor eventuele notities. Als je op start drukt gaat de tijd lopen en als je klaar bent druk je op stop. Niet erg ingewikkeld dus. Tijden en data kunnen achteraf nog worden aangepast. De gegevens kunnen worden opgeslagen zodat je ze via je laptop kunt inzien en uitdraaien. De urenregistratie app is Nederlandstalig.
Kosten: € 5,49 in de App Store en € 4,24 in de Google Play Store
Beschikbaar: iOS en Android

2. Uren registreren als zelfstandige met Toggl

Iedere invoer in deze Engelstalige applicatie kan worden voorzien van een projectnaam, de naam van de opdrachtgever, de uit te voeren taak en notities. Je kunt ook aangeven of de geklokte tijd facturabel is of niet. Je kunt de gegevens exporteren en er .pdf-, .csv- of .xls- bestanden van maken.
Kosten: gratis
Beschikbaar: iOS en Android

3. Yoobi

Yoobi is een stuk uitgebreider dan Urenreg en biedt naast urenregistratie ook mogelijkheden voor projectmanagement, verlofregistratie, facturering en CRM. De eerste vier weken zijn gratis, daarna betaal je € 3,80 per maand. Net als Urenreg synchroniseert de smartphone-app naadloos met de webapp.
Kosten: € 3,80 per maand
Beschikbaar: iOS en Android

4. Nanda Urenoverzicht

In één klik kun jij eenvoudig jouw uren registreren. De tijd wordt automatisch bijgehouden, je hoeft dus alleen maar een project te kiezen en te zeggen wat je hebt gedaan. Overzichten kunnen worden geëxporteerd naar Excel en facturatiediensten zoals MoneyBird en Q-invoice.
Kosten: € 5 per maand per gebruiker
Beschikbaar: iOS en Android

5. OfficeTime

Dit is misschien wel de meest uitgebreide van alle applicaties. Jij kunt jouw uren indelen in projecten en categorieën, verschillende uurtarieven invoeren en ook offline uren bijhouden. Wanneer jij kiest voor de betaalde versie van de applicatie kun jij ook je uren bijhouden via de Apple Watch, jouw gegevens exporteren naar Excel of Numbers en gegevens synchroniseren met de laptop. OfficTime biedt ook een app aan voor op de pc. Deze kost eenmalig € 37.
Kosten: gratis of € 8,99
Beschikbaar: iOS

Bart van der Geest