headfirst-tips-tricks-van-den-belt-meer-verdienen-specialiseer-je

Bart van den Belt: “Meer verdienen? Specialiseer!”

Hoe kun je zorgen dat je uurtarief stijgt? Volgens spreker en trainer Bart van den Belt moeten projectmanagers en IT’ers zich meer specialiseren als ze willen dat hun tarief stijgt. In een video vertelt Van den Belt over prijsontwikkelingen, toegevoegde waarde en onderzoek naar de ZP-markt.

Van den Belt werkte jarenlang als entertainer in een pretpark en startte in 2006 zijn eigen artiestenbureau. In 2010 was het mooi geweest: hij verkocht zijn bedrijf en startte als trainer. Nu geeft hij seminars over ondernemen, verandermanagement en persoonlijk leiderschap.”Kort gezegd help ik ZP’ers om zichzelf goed neer te zetten,” vertelt hij.

Specialiseer

Volgens de trainer is het belangrijk om jezelf te specialiseren als zelfstandig professional. “Een paar jaar geleden waren projectmanager en ICT’er nog echt specialistische beroepen. Nu is de concurrentie groot en zijn ZP’ers genoodzaakt om te concurreren op hun prijs,” zegt hij. “Probeer dus binnen je vakgebied te specialiseren. Zo kun je als ICT’er alles leren over één bepaald systeem of op zoek gaan naar opdrachten in een bepaalde niche, bijvoorbeeld medische applicaties.”

Uurloon

Van den Belt vertelt dat hij de uitkomst van het eerste ZP Facts onderzoek deels herkent bij zijn klanten. In dat rapport staat namelijk dat het uurloon van zelfstandigen in de zakelijke dienstverlening stijgt naarmate zijn ouder worden. Het ligt er volgens hem dus maar net aan in hoeverre je jezelf door de jaren heen ontwikkelt.

Tarievenoverzicht

De trainer is benieuwd naar het volgende onderzoek. Wat zou hij graag terugzien? “Het zou handig zijn een overzicht van minimum en maximum uurtarieven te hebben, per branche,” zegt hij. “Zo kunnen opdrachtgevers en ZP’ers zien hoe hun markt in elkaar zit en weloverwogen prijsafspraken maken.”

Bekijk de video

Redactie