Opdrachten

Stichting ICTU Developer Relations

Developer Relations

Info

Functie

Developer Relations

Locatie

Den Haag

Uren per week

4 uren per week

Looptijd

01.04.2024 - 30.12.2024

Opdrachtnummer

156829

Sluitingsdatum

date-icon02.04.2024 clock-icon07:00
Reageren op deze opdracht? Dit doe je op Striive.

Rolomschrijving en taakafspraken

Opdrachtomschrijving
Je bent een Developer Relations developer die gewend is in een multidisciplinair team te werken. Je ervaring met Design Systems en Component Libraries gebruik je om ondersteuning te verlenen aan de verschillende teams in de community die bijdragen aan het NL Design System. Je bent niet gericht op één look and feel voor de hele overheid, maar je wilt wel dat overal dezelfde gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid wordt bereikt, en ziet hoe het NL Design System daarin een grote rol kan spelen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je werkt zelfstandig en bewaakt je eigen voortgang als onderdeel van de scrum planning. Je kunt in overleg met de design system lead goed afwisselen tussen diverse taken om snel drempels bij anderen weg te nemen. Je bent accuraat en werkt gedisciplineerd. Je bent in staat om de veelheid en diversiteit aan werkzaamheden te ordenen en te prioriteren en stemt hierover af met de Design System Lead. Je weet daarnaast feilloos af te stemmen waar nodig en zelfstandig te werken waar mogelijk. Je past je werktempo aan op de complexiteit van het werk waardoor je weet dat je daarmee de kans op fouten minimaliseert. Omdat het project open source is, heb je hier voldoende ervaring mee en vind je het vanzelfsprekend om alles (inclusief het proces) open en transparant te delen.

Achtergrond opdracht
ICTU werkt aan een betere digitale overheid, voor en samen met andere overheidsorganisaties. Voor het project NL Design System zijn we op zoek naar een Developer Relations. NL Design System is een community van professionals die werkt aan de online dienstverlening van de overheid. Dankzij de NL Design System aanpak kan de hele overheid samenwerken aan een begrijpelijke, gebruiksvriendelijke én toegankelijke online dienstverlening. NL Design System werkt met de community toe naar een op zichzelf staande componentenbibliotheek. Naast de doorontwikkeling van deze bibliotheek, willen we ook zorgen dat deze bruikbaar is in een aantal veel voorkomende technische frameworks. NL Design System is open source beschikbaar op GitHub en in Figma.

De opdracht bestaat uit diverse ondersteunende werkzaamheden bij de doorontwikkeling van dit overheidsbrede open source huisstijlonafhankelijke design systeem ter gedeeltelijke vervanging van de Design System Lead. Je wordt onderdeel van het Kernteam dat momenteel bestaat uit een productmanager, design system lead, public relations lead, UX-designer, toegankelijkheid-specialist, developer, communicatieadviseur en een projectleider. Het Kernteam voert de regie op de werkzaamheden van de community waarmee zij nauw samenwerkt aan enerzijds de ontwikkeling van de NL Design componenten en richtlijnen; anderzijds aan de implementatie daarvan binnen overheidsorganisaties.

De NLDS-community is een multidisciplinaire groep van designers en developers, leveranciers en overheidsorganisaties die de NLDS-componenten veelal in productie al toepassen bij de eigen digitale dienstverlening. Deze bestaat onder andere uit: gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Rijksdienst voor Logius en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daarbij werken we open en agile samen. Dit houdt in dat in een 2-wekelijks ritme alles transparant gedeeld wordt met geïnteresseerden in de NL Design System Heartbeat. Daarnaast lezen honderden geïnteresseerden mee in de nieuwsbrief en in Slack.

Samen help je de community met bijdragen aan en gebruikmaken van het NL Design System. Je gebruikt je ervaring met Design Systems en Component Libraries om het proces, de techniek en de architectuur van NL Design System in te zetten bij verschillende overheden met diverse huisstijlen en diverse frameworks. Je ondersteunt je collega's van het kernteam en de community met raad en daad. Je maakt regelmatig in korte tijd thema's of proof-of-concepts in diverse tech-stacks voor organisaties die overwegen mee te werken, voor snelle en makkelijke adoptie van NL Design System.

Je bent daarnaast betrokken bij het toevoegen van nieuwe automatische tests en documentatie om doorontwikkeling van de NL Design System componenten en patronen laagdrempelig te maken. Jouw bijdrage aan de website van het NL Design System is een belangrijke verantwoordelijkheid, zodat bezoekers snel kunnen begrijpen wat NL Design System is en werkende voorbeelden kunnen vinden van componenten en patronen. Doorontwikkeling van de website betekent o.a. toegankelijke pagina's maken met onze eigen componenten, documentatie en voorbeelden publiceren vanuit GitHub en Storybook. Je helpt kiezen voor duidelijke terminologie - waar mogelijk in lijn met webstandaarden als HTML, WAI-ARIA en SVG - en bewaakt dat de termen consistent worden gebruikt op de website, in de code en in design bestanden.

Soms ben je betrokken bij een agile ontwikkelproces van teams in de community, door aanwezig te zijn bij refinements en feedback te geven over het resultaat van een sprint. Je werkt samen met UX-ers om de kwaliteit te bewaken en ziet erop toe dat er voldoende automatische tests aanwezig zijn om regressies te voorkomen. Je helpt met code reviews zeker te stellen dat HTML/CSS/JavaScript op correcte wijze zijn gebruikt, nieuwe API's spaarzaam en consistent worden toegevoegd, de diverse framework-implementaties zo min mogelijk uit elkaar groeien en er niet onbedoeld wijzigingen zijn gemaakt die niet kloppen met semantic versioning (breaking changes).

Eisen

  • De kandidaat toont aan kennis te hebben van en ervaring met:
    • Agile werken
    • Frontend development met diverse frameworks, waaronder tenminste Angular, React of Vue;
    • Werken met NL Design System in de NL Design System community
    • Het doen van code reviews;
    • Git, Gitflow en atomic commits;
    • Samenwerken via merge/pull requests met GitHub
    • Unit- en/of end-to-end testen van front-end software;
    • CSS SCSS;
    • De toepassing van WCAG-toegankelijkheidseisen en technologie zoals HTML en WAI-ARIA;

  • Een korte motivatie te kunnen geven, waaruit blijkt dat:
    • de kandidaat over een goede mondelinge beheersing van de Nederlandse taal beschikt;
    • de kandidaat over een goede schriftelijke beheersing van de Engelse taal beschikt;
    • de kandidaat bij wil dragen aan het NL Design System;

  • Per eis geeft de kandidaat een uitleg op welke wijze aan deze eisen wordt voldaan.
  • Wensen

  • Werken binnen de overheid
  • Toegankelijkheidseisen
  • Meerdere projecten waar actief aan toegankelijkheid is bijgedragen, en een audit voor toegankelijkheid is gedaan
  • Samenwerken met UX-designers en bijdragen aan gebruikersvriendelijke interfaces
  • Ervaring met het opzetten van continuous integration, met onder andere testen en linten
  • Ervaring met het ontwerpen van API's met als doelgroep developers, en semantic versioning van API's
  • Ervaring met het onderhouden van en/of bijdragen aan open source projecten
  • Opleveren van documentatie van front-end componenten in bijvoorbeeld Storybook en Markdown
  • Aanvullende Informatie
    Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.


    Bedrijfsgegevens

    Bedrijfs gegevens

    Stichting ICTU

    Rolomschrijving en taakafspraken

    Opdrachtomschrijving
    Je bent een Developer Relations developer die gewend is in een multidisciplinair team te werken. Je ervaring met Design Systems en Component Libraries gebruik je om ondersteuning te verlenen aan de verschillende teams in de community die bijdragen aan het NL Design System. Je bent niet gericht op één look and feel voor de hele overheid, maar je wilt wel dat overal dezelfde gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid wordt bereikt, en ziet hoe het NL Design System daarin een grote rol kan spelen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je werkt zelfstandig en bewaakt je eigen voortgang als onderdeel van de scrum planning. Je kunt in overleg met de design system lead goed afwisselen tussen diverse taken om snel drempels bij anderen weg te nemen. Je bent accuraat en werkt gedisciplineerd. Je bent in staat om de veelheid en diversiteit aan werkzaamheden te ordenen en te prioriteren en stemt hierover af met de Design System Lead. Je weet daarnaast feilloos af te stemmen waar nodig en zelfstandig te werken waar mogelijk. Je past je werktempo aan op de complexiteit van het werk waardoor je weet dat je daarmee de kans op fouten minimaliseert. Omdat het project open source is, heb je hier voldoende ervaring mee en vind je het vanzelfsprekend om alles (inclusief het proces) open en transparant te delen.

    Achtergrond opdracht
    ICTU werkt aan een betere digitale overheid, voor en samen met andere overheidsorganisaties. Voor het project NL Design System zijn we op zoek naar een Developer Relations. NL Design System is een community van professionals die werkt aan de online dienstverlening van de overheid. Dankzij de NL Design System aanpak kan de hele overheid samenwerken aan een begrijpelijke, gebruiksvriendelijke én toegankelijke online dienstverlening. NL Design System werkt met de community toe naar een op zichzelf staande componentenbibliotheek. Naast de doorontwikkeling van deze bibliotheek, willen we ook zorgen dat deze bruikbaar is in een aantal veel voorkomende technische frameworks. NL Design System is open source beschikbaar op GitHub en in Figma.

    De opdracht bestaat uit diverse ondersteunende werkzaamheden bij de doorontwikkeling van dit overheidsbrede open source huisstijlonafhankelijke design systeem ter gedeeltelijke vervanging van de Design System Lead. Je wordt onderdeel van het Kernteam dat momenteel bestaat uit een productmanager, design system lead, public relations lead, UX-designer, toegankelijkheid-specialist, developer, communicatieadviseur en een projectleider. Het Kernteam voert de regie op de werkzaamheden van de community waarmee zij nauw samenwerkt aan enerzijds de ontwikkeling van de NL Design componenten en richtlijnen; anderzijds aan de implementatie daarvan binnen overheidsorganisaties.

    De NLDS-community is een multidisciplinaire groep van designers en developers, leveranciers en overheidsorganisaties die de NLDS-componenten veelal in productie al toepassen bij de eigen digitale dienstverlening. Deze bestaat onder andere uit: gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Rijksdienst voor Logius en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daarbij werken we open en agile samen. Dit houdt in dat in een 2-wekelijks ritme alles transparant gedeeld wordt met geïnteresseerden in de NL Design System Heartbeat. Daarnaast lezen honderden geïnteresseerden mee in de nieuwsbrief en in Slack.

    Samen help je de community met bijdragen aan en gebruikmaken van het NL Design System. Je gebruikt je ervaring met Design Systems en Component Libraries om het proces, de techniek en de architectuur van NL Design System in te zetten bij verschillende overheden met diverse huisstijlen en diverse frameworks. Je ondersteunt je collega's van het kernteam en de community met raad en daad. Je maakt regelmatig in korte tijd thema's of proof-of-concepts in diverse tech-stacks voor organisaties die overwegen mee te werken, voor snelle en makkelijke adoptie van NL Design System.

    Je bent daarnaast betrokken bij het toevoegen van nieuwe automatische tests en documentatie om doorontwikkeling van de NL Design System componenten en patronen laagdrempelig te maken. Jouw bijdrage aan de website van het NL Design System is een belangrijke verantwoordelijkheid, zodat bezoekers snel kunnen begrijpen wat NL Design System is en werkende voorbeelden kunnen vinden van componenten en patronen. Doorontwikkeling van de website betekent o.a. toegankelijke pagina's maken met onze eigen componenten, documentatie en voorbeelden publiceren vanuit GitHub en Storybook. Je helpt kiezen voor duidelijke terminologie - waar mogelijk in lijn met webstandaarden als HTML, WAI-ARIA en SVG - en bewaakt dat de termen consistent worden gebruikt op de website, in de code en in design bestanden.

    Soms ben je betrokken bij een agile ontwikkelproces van teams in de community, door aanwezig te zijn bij refinements en feedback te geven over het resultaat van een sprint. Je werkt samen met UX-ers om de kwaliteit te bewaken en ziet erop toe dat er voldoende automatische tests aanwezig zijn om regressies te voorkomen. Je helpt met code reviews zeker te stellen dat HTML/CSS/JavaScript op correcte wijze zijn gebruikt, nieuwe API's spaarzaam en consistent worden toegevoegd, de diverse framework-implementaties zo min mogelijk uit elkaar groeien en er niet onbedoeld wijzigingen zijn gemaakt die niet kloppen met semantic versioning (breaking changes).

    Eisen

  • De kandidaat toont aan kennis te hebben van en ervaring met:
    • Agile werken
    • Frontend development met diverse frameworks, waaronder tenminste Angular, React of Vue;
    • Werken met NL Design System in de NL Design System community
    • Het doen van code reviews;
    • Git, Gitflow en atomic commits;
    • Samenwerken via merge/pull requests met GitHub
    • Unit- en/of end-to-end testen van front-end software;
    • CSS SCSS;
    • De toepassing van WCAG-toegankelijkheidseisen en technologie zoals HTML en WAI-ARIA;

  • Een korte motivatie te kunnen geven, waaruit blijkt dat:
    • de kandidaat over een goede mondelinge beheersing van de Nederlandse taal beschikt;
    • de kandidaat over een goede schriftelijke beheersing van de Engelse taal beschikt;
    • de kandidaat bij wil dragen aan het NL Design System;

  • Per eis geeft de kandidaat een uitleg op welke wijze aan deze eisen wordt voldaan.
  • Wensen

  • Werken binnen de overheid
  • Toegankelijkheidseisen
  • Meerdere projecten waar actief aan toegankelijkheid is bijgedragen, en een audit voor toegankelijkheid is gedaan
  • Samenwerken met UX-designers en bijdragen aan gebruikersvriendelijke interfaces
  • Ervaring met het opzetten van continuous integration, met onder andere testen en linten
  • Ervaring met het ontwerpen van API's met als doelgroep developers, en semantic versioning van API's
  • Ervaring met het onderhouden van en/of bijdragen aan open source projecten
  • Opleveren van documentatie van front-end componenten in bijvoorbeeld Storybook en Markdown
  • Aanvullende Informatie
    Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.


    De recruiter

    Celine Correia

    Myler

    Deel deze opdracht

    Plaats jouw bieding op Striive

    https://login.striive.com/

    Voor deze opdracht dien je een bieding te plaatsen op Striive. Striive is het grootste opdrachtenplatform van de Benelux waar jaarlijks meer dan 20.000 opdrachten gepubliceerd worden.