Opdrachten

HeadFirst Functioneel en Technisch Applicatiebeheerder (Bentley kennis)

Functioneel en Technisch Applicatiebeheerder (Bentley kennis)

Info

Functie

Functioneel en Technisch Applicatiebeheerder (Bentley kennis)

Locatie

Limburg

Uren per week

40 uren per week

Looptijd

18.02.2024 - 17.02.2025

Opdrachtnummer

152513

Sluitingsdatum

date-icon01.02.2024 clock-icon09:00
Reageren op deze opdracht? Dit doe je op Striive.

Rolomschrijving en taakafspraken

Voor een klant in Limburg zijn wij op zoek naar een Functioneel en Technisch Applicatie beheerder voor Asset Performance management. Op dit moment betreft het beheer van de Assetwise Applicatie maar in de toekomst is het niet uitgesloten dat er alternatieve en gelijkwaardige tooling wordt ingezet.

Er is een vraag gekomen van de gebruikers van de bestaande Assetwise applicatie, die op dit moment is ingericht voor meerdere partijen, op te splitsen als voorbereiding van een alternatief of stopzetting. De applicatie zal na opsplitsing nog gedurende een 2 tal jaren beheerd moeten in de huidige omgeving, tenzij men kiest voor een alternatief. Dit kunnen voor verschillende partijen andere oplossingen zijn.

We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen te bepalen wat er moet gebeuren om dit te realiseren, maar ook uit te voeren, in beheer te nemen, of te komen met een alternatief en dat dan als dienst aan te bieden om deze softwareapplicatie te beheren vanuit de behoefte en de processen van de business

Het profiel dat we zoeken kent zich goed uit in Asset Performance managementproces en aanverwante processen, kent de AssetWise applicatie van Bentley en bij voorkeur ook gelijkaardige applicaties, zoal ALIM van Bentley Nevada etc…

Hij/Zij is in staat om in dialoog te beoordelen wat er moet gebeuren om de huidige situatie te vertalen naar de nieuwe situatie

Functioneel (Applicatie)beheer

Functioneel Applicatie beheer is het beheren van een softwareapplicatie vanuit de behoefte en de processen van de business. Meedenken over hoe je kun de business processen optimaal kunt automatiseren om de business, de klant, optimaal te ondersteunen? Functioneel beheer is een functioneel georiënteerde rol binnen de IT.


Vanuit het functioneel beheer van een applicatie heb je veel kennis de specifieke bedrijfsprocessen en specifiek software die daarbij hoort. Als functioneel applicatiebeheerder ontwerpt je in samenspraak met de business softwareapplicatieprocessen maar ontwikkelt deze nieuwe processen niet zelf. Een Functioneel Beheerder besteedt het ontwikkelen van software uit, bv. aan Software Developers.

Activiteiten cluster en omschrijving:

Functioneel Applicatie management

De functioneel beheerder zorgt dat de informatievoorziening optimaal functioneert en doorontwikkeld wordt op basis van de organisatie- en gebruikersbehoefte, zodat systemen correct gebruik worden met het juiste gebruiksgemak.

De functionele (applicatie) beheerder bouwt kennis op om vragen te beantwoorden, documentatie te verzorgen en communicatie te organiseren. Het is een rol waarin je veel met mensen werkt waarbij sociale skills belangrijk zijn en ook de taal van ICT spreekt. De functionele beheerder vertaalt de gebruikersbehoefte door naar technische opdrachten voor IT-specialisten. Zoal bijvoorbeeld de technisch applicatie manager.


Taken Functioneel Applicatie manager    

•    Vragen over informatiesystemen beantwoorden en incidenten oplossen
•    Gebruikersfuncties beheren en inrichten
•    Behoeften van de gebruikers en organisatie inventariseren
•    Impact van aanpassingen op de bedrijfsprocessen vaststellen
•    Wensen vertalen naar concrete opdrachten voor applicatiebeheer/ leveranciers
•    Functionele specificaties/ requirements opstellen
•    Acceptatietesten uitvoeren
•    Aanpassingen uitrollen binnen de organisatie
•    Documentatie en communicatie verzorgen
•    Adviseren over updates aan de informatiesystemen


Junior functioneel beheerder
Junior functioneel beheerders focussen zich vaak op de gebruikersondersteuning. Dat wil zeggen: je behandelt vragen van collega’s en lost incidenten op. Ook voer je eenvoudige aanpassingen door en verzorg je tests.

Medior functioneel beheerder    

Medior functioneel beheerders richten zich op uitgebreide aanpassingen en complexere vragen. Ook verzorg je de implementatie van nieuwe of aangepaste functionaliteiten.

Senior functioneel beheerder    

Senior functioneel beheerders buigen zich over systeem-brede aanpassingen met grote impact. Vervolgens neem je de implementatie onder je hoede. Ook adviseer je over tijdlijnen en kosten.


Technisch Applicatiebeheer

Technisch Applicatie Beheer is gericht op het beschikbaar houden van (applicatie)functionaliteit, het onderhouden van een breed scala aan applicaties en het zorgen dat de functionaliteiten beschikbaar zijn voor de eindgebruiker. De dienst vormt een aanvulling op infrastructuur en werkplek diensten.


Applicatie management    

Het opstarten/afsluiten, aanmaken van installatiescripts, en distributie van installatiescripts met betrekking tot de software binnen het Bedrijfsapplicatiedomein, inclusief de daaraan gerelateerde werkzaamheden.


Applicatie portfoliobeheer     

Het identificeren en inventariseren van alle applicaties binnen het portfolio van USG. Het beoordelen van relevantie, prestaties, afhankelijkheden en onderlinge integraties. Het creëren van een gedetailleerde en actuele applicatie-inventaris.

Asset management    

Het beheren van de IT-assets die verband houden met de applicaties, zoals hardware en documentatie. Zorgen voor een gestructureerde inventarisatie, bijwerking en controle van de assets.

Back-up en herstelbeheer    

Opstellen van een back-upstrategie en implementatie van systematische back-up- en herstelprocessen. Periodiek testen van het herstel van gegevens en applicaties om ervoor te zorgen dat ze snel en effectief kunnen worden hersteld bij gegevensverlies of systeemuitval. Minimaal jaarlijks uitvoeren van back up test per Applicatie en Applicatieketen, het leveren van een testrapport en waar nodig verbeterplan opstellen.

Batchverwerking    

Het opstellen van planning, ontwikkelen en beheren van de jobs, samenstellen van de flow en de uitvoering (inclusief bewaking) van batchjobs.

Beschikbaarheidsbewaking (monitoring)
De beschikbaarheid van de bedrijfsapplicatie meten en bewaken, inclusief bewaking van de batch verwerking in relatie tot de SLA normen. Monitoring vindt plaats binnen de grenzen van het gehele verantwoordelijkheidsgebied van Leverancier. Gebruik van monitoringtools om systeemparameters, belasting, beschikbaarheid en responstijden te meten. Uitvoeren van tuning-activiteiten uit om de prestaties te optimaliseren en schaalbaarheid te waarborgen. Rapporteren over de status van Applicaties


Beveiligingsbeheer   

 Implementatie van beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de applicaties te waarborgen. Ondersteuning bij beveiligingsaudits en penetratietests. Uitvoeren van Patches om bekende kwetsbaarheden te verhelpen.


Business Continuity     

Assisteren bij onderhouden van een business continuity-plan van USG voor de applicaties. Beschrijven van herstelstrategieën en implementatie van maatregelen om bedrijfsonderbrekingen te minimaliseren en snel te herstellen in geval van incidenten of calamiteiten. (zie incident management)


Capaciteitsplanning    

Monitoring van de systeemcapaciteit om toekomstige capaciteitsbehoeften te voorspellen op basis van aangeleverde groeiprognoses en gebruiksgegevens. Identificatie van potentiële knelpunten en tijdige opschaling van de infrastructuur laten uitvoeren op om optimale prestaties te behouden. Sizing m.b.t. implementeren en exploiteren van Applicaties in lijn met Service levels.

Change Management    

Het categoriseren, prioriteren, reviewen en goedkeuren van RfC’s ten behoeve van het doorvoeren van wijzigingen volgens het formele change management proces. Uitvoeren van impactanalyses, ontwikkelen, testen, documenten en implementeren van wijzigingen, waar nodig met goedkeuring van CAB CGI en CAB van USG.


Communicatie met derde partijen    

Het schakelen met database-, interface-, infra leveranciers van "onderliggende" componenten, en in het geval van Incidenten met de software-leverancier (zowel intern als extern) van een Component om herstelacties uit te voeren binnen SLA normen. Eventueel overleg over problemen met softwarepakketten van een derde partij.
Optioneel: beheer van derde contracten: contractbeheer van leveranciers waarmee USG een contract heeft.

Compliance    

Implementatie van passende controles en procedures van door de USG opgegeven eisen om de naleving op regelgeving te borgen en risico’s te minimaliseren.


Continue verbeteren    

Voorstellen voor maatregelen uitwerken ten behoeve van het handhaven en/of verbeteren van de dienstverlening. Analyseren van trends, verzamelen van feedback van gebruikers en klanten, en opstellen van verbeterplannen. Implementeer best practices en nieuwe technologieën om de efficiëntie en effectiviteit van het applicatiebeheer te verhogen.


Dagelijks beheer    

•    Log file maintenance op Applicaties.
•    Tracking van crashes en voorkomen van bugs.
•    Starten, stoppen herstarten van applicaties.
•    Aanmaken, verwijderen en inplannen van scripts en batchjobs.
•    Exploiteren van Applicaties. Monitoren van Applicaties, ETL-scripts en batch jobs en databases.
•    Availability management op Applicaties.
•    Bijhouden van een ‘bekende fouten’ database waardoor incidenten met overeenkomstige symptomen adequaat en snel verholpen worden.
•    Certificaten vernieuwen.

Disaster Recovery    

Uitwijkplan en -omgeving onderhouden voor bedrijf kritische applicaties in geval van een calamiteit op basis van Service Levels.


Documentatie en rapportages    

Beheren en actueel houden van documentatie van technische handleidingen, wijzigingen, incidenten, procedures, configuratiegegevens en andere relevante informatie en toegankelijk maken van informatie voor beheerders en gebruikers. Input leveren voor Service Level Rapportage en eventueel aanvullende rapportages.


Financieel management    

Op applicaties

Incident management    

Het aan de hand van een Incident (dan wel proactieve waarneming van Leverancier) verhelpen van verstoringen op de bedrijfsapplicatie, batchjobs en/of de onderliggende softwarecomponenten binnen het bedrijfsapplicatiedomein, inclusief het rapporteren van voortgang. Dit betreft het registreren, classificeren, onderzoeken en documenteren van Incidenten en Root Cause Analyses op P1 Incidenten. Daarnaast maatregelen nemen om de productie veilig te stellen in geval van een Prioriteit 1 incident, inclusief reboots en herstart van processen.


Interface management    

Het realiseren en in stand houden van interne en externe koppelingen.


Kwaliteitsbewaking    

Onderhouden van kennis, processen en methodologieën om de kwaliteit van het applicatiebeheer te waarborgen. Voer regelmatige kwaliteitscontroles uit, houd audits en voer verbeteringsinitiatieven uit om de efficiëntie en effectiviteit van de dienstverlening te verbeteren.

Onderhoudsvenster    

20.00 – 06.00 uur maandag t/m vrijdag

Ondersteuningsvenster    

07.00 – 20.00 uur maandag t/m vrijdag

Release management    

Voorbereiding en implementeren van nieuwe Releases of functionele Updates van applicaties. Assisteren bij regressietests, valideren van de compatibiliteit met bestaande systemen en zorgen voor een soepele overgang naar nieuwe versies. Implementeer hotfixes en bugfixes indien nodig. Assistentie bij Release en deployment van Applicaties van derde leveranciers met behulp van informatie over hun wijzigingen en Releases.

Risk management    

Het identificeren, beoordelen, registreren, mitigeren en voorkomen van risico’s.

Service Level Management    

Het uitvoeren van services binnen de normen van de Service Level Agreement

Service requests en Changes    

Het afhandelen van binnengekomen Service requests en het doorvoeren van wijzigingen (standaard en/of niet standaard wijzigingen).

Stakeholder management    

Communicatie met de klant, interne teams en externe leveranciers. Bespreken van voortgang, uitdagingen en kansen.

Technische architectuur    

Het begrijpen van de technische architectuur van elke applicatie en zorgen voor de juiste configuratie en implementatie. Identificatie van afhankelijkheden met andere systemen en ondersteuning leveren bij de vereiste integraties.

Technische ontwikkelingen    

Informatie uitwisseling over nieuwe technologie, trends en best practices op het gebied van applicatiebeheer.

Test management    

Het uitvoeren van technische testsets voordat een Applicatie in gebruik genomen of geüpdatet wordt.

Tweede en derde lijn ondersteuning    

Tweede en derdelijns ondersteuning van Servicedesk en functioneel beheer.


De dienst bestaat uit standaard modules en optionele modules. In de standaard module wordt voor standaard applicaties, webapplicaties en maatwerk applicaties gezorgd voor de werking, de stabiliteit en advies voor verbetering met behulp van securitymaatregelen, Service Request, Change-, Incident, Problem-, availability en Configuratie management. De module wordt geleverd tijdens kantooruren.
Changes en Releases (Upgrades) ondergaan eerst een Service Readiness Review die met een positief resultaat afgerond moet zijn om de middleware applicatie naar Productie te brengen. Om ervoor te zorgen dat deze review positief verloopt is ondersteuning door de applicatie-ontwikkelpartij noodzakelijk.
In de optionele module kan worden gekozen voor de uitbreiding van service-uren (24/7), data handling, batch handling, end-to-end monitoring, onsite support en consultancy services.

Deliverables: Beheerde TAM-applicaties.
Frequentie: continue beheer op basis van normen in SLA.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfs gegevens

HeadFirst

Rolomschrijving en taakafspraken

Voor een klant in Limburg zijn wij op zoek naar een Functioneel en Technisch Applicatie beheerder voor Asset Performance management. Op dit moment betreft het beheer van de Assetwise Applicatie maar in de toekomst is het niet uitgesloten dat er alternatieve en gelijkwaardige tooling wordt ingezet.

Er is een vraag gekomen van de gebruikers van de bestaande Assetwise applicatie, die op dit moment is ingericht voor meerdere partijen, op te splitsen als voorbereiding van een alternatief of stopzetting. De applicatie zal na opsplitsing nog gedurende een 2 tal jaren beheerd moeten in de huidige omgeving, tenzij men kiest voor een alternatief. Dit kunnen voor verschillende partijen andere oplossingen zijn.

We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen te bepalen wat er moet gebeuren om dit te realiseren, maar ook uit te voeren, in beheer te nemen, of te komen met een alternatief en dat dan als dienst aan te bieden om deze softwareapplicatie te beheren vanuit de behoefte en de processen van de business

Het profiel dat we zoeken kent zich goed uit in Asset Performance managementproces en aanverwante processen, kent de AssetWise applicatie van Bentley en bij voorkeur ook gelijkaardige applicaties, zoal ALIM van Bentley Nevada etc…

Hij/Zij is in staat om in dialoog te beoordelen wat er moet gebeuren om de huidige situatie te vertalen naar de nieuwe situatie

Functioneel (Applicatie)beheer

Functioneel Applicatie beheer is het beheren van een softwareapplicatie vanuit de behoefte en de processen van de business. Meedenken over hoe je kun de business processen optimaal kunt automatiseren om de business, de klant, optimaal te ondersteunen? Functioneel beheer is een functioneel georiënteerde rol binnen de IT.


Vanuit het functioneel beheer van een applicatie heb je veel kennis de specifieke bedrijfsprocessen en specifiek software die daarbij hoort. Als functioneel applicatiebeheerder ontwerpt je in samenspraak met de business softwareapplicatieprocessen maar ontwikkelt deze nieuwe processen niet zelf. Een Functioneel Beheerder besteedt het ontwikkelen van software uit, bv. aan Software Developers.

Activiteiten cluster en omschrijving:

Functioneel Applicatie management

De functioneel beheerder zorgt dat de informatievoorziening optimaal functioneert en doorontwikkeld wordt op basis van de organisatie- en gebruikersbehoefte, zodat systemen correct gebruik worden met het juiste gebruiksgemak.

De functionele (applicatie) beheerder bouwt kennis op om vragen te beantwoorden, documentatie te verzorgen en communicatie te organiseren. Het is een rol waarin je veel met mensen werkt waarbij sociale skills belangrijk zijn en ook de taal van ICT spreekt. De functionele beheerder vertaalt de gebruikersbehoefte door naar technische opdrachten voor IT-specialisten. Zoal bijvoorbeeld de technisch applicatie manager.


Taken Functioneel Applicatie manager    

•    Vragen over informatiesystemen beantwoorden en incidenten oplossen
•    Gebruikersfuncties beheren en inrichten
•    Behoeften van de gebruikers en organisatie inventariseren
•    Impact van aanpassingen op de bedrijfsprocessen vaststellen
•    Wensen vertalen naar concrete opdrachten voor applicatiebeheer/ leveranciers
•    Functionele specificaties/ requirements opstellen
•    Acceptatietesten uitvoeren
•    Aanpassingen uitrollen binnen de organisatie
•    Documentatie en communicatie verzorgen
•    Adviseren over updates aan de informatiesystemen


Junior functioneel beheerder
Junior functioneel beheerders focussen zich vaak op de gebruikersondersteuning. Dat wil zeggen: je behandelt vragen van collega’s en lost incidenten op. Ook voer je eenvoudige aanpassingen door en verzorg je tests.

Medior functioneel beheerder    

Medior functioneel beheerders richten zich op uitgebreide aanpassingen en complexere vragen. Ook verzorg je de implementatie van nieuwe of aangepaste functionaliteiten.

Senior functioneel beheerder    

Senior functioneel beheerders buigen zich over systeem-brede aanpassingen met grote impact. Vervolgens neem je de implementatie onder je hoede. Ook adviseer je over tijdlijnen en kosten.


Technisch Applicatiebeheer

Technisch Applicatie Beheer is gericht op het beschikbaar houden van (applicatie)functionaliteit, het onderhouden van een breed scala aan applicaties en het zorgen dat de functionaliteiten beschikbaar zijn voor de eindgebruiker. De dienst vormt een aanvulling op infrastructuur en werkplek diensten.


Applicatie management    

Het opstarten/afsluiten, aanmaken van installatiescripts, en distributie van installatiescripts met betrekking tot de software binnen het Bedrijfsapplicatiedomein, inclusief de daaraan gerelateerde werkzaamheden.


Applicatie portfoliobeheer     

Het identificeren en inventariseren van alle applicaties binnen het portfolio van USG. Het beoordelen van relevantie, prestaties, afhankelijkheden en onderlinge integraties. Het creëren van een gedetailleerde en actuele applicatie-inventaris.

Asset management    

Het beheren van de IT-assets die verband houden met de applicaties, zoals hardware en documentatie. Zorgen voor een gestructureerde inventarisatie, bijwerking en controle van de assets.

Back-up en herstelbeheer    

Opstellen van een back-upstrategie en implementatie van systematische back-up- en herstelprocessen. Periodiek testen van het herstel van gegevens en applicaties om ervoor te zorgen dat ze snel en effectief kunnen worden hersteld bij gegevensverlies of systeemuitval. Minimaal jaarlijks uitvoeren van back up test per Applicatie en Applicatieketen, het leveren van een testrapport en waar nodig verbeterplan opstellen.

Batchverwerking    

Het opstellen van planning, ontwikkelen en beheren van de jobs, samenstellen van de flow en de uitvoering (inclusief bewaking) van batchjobs.

Beschikbaarheidsbewaking (monitoring)
De beschikbaarheid van de bedrijfsapplicatie meten en bewaken, inclusief bewaking van de batch verwerking in relatie tot de SLA normen. Monitoring vindt plaats binnen de grenzen van het gehele verantwoordelijkheidsgebied van Leverancier. Gebruik van monitoringtools om systeemparameters, belasting, beschikbaarheid en responstijden te meten. Uitvoeren van tuning-activiteiten uit om de prestaties te optimaliseren en schaalbaarheid te waarborgen. Rapporteren over de status van Applicaties


Beveiligingsbeheer   

 Implementatie van beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de applicaties te waarborgen. Ondersteuning bij beveiligingsaudits en penetratietests. Uitvoeren van Patches om bekende kwetsbaarheden te verhelpen.


Business Continuity     

Assisteren bij onderhouden van een business continuity-plan van USG voor de applicaties. Beschrijven van herstelstrategieën en implementatie van maatregelen om bedrijfsonderbrekingen te minimaliseren en snel te herstellen in geval van incidenten of calamiteiten. (zie incident management)


Capaciteitsplanning    

Monitoring van de systeemcapaciteit om toekomstige capaciteitsbehoeften te voorspellen op basis van aangeleverde groeiprognoses en gebruiksgegevens. Identificatie van potentiële knelpunten en tijdige opschaling van de infrastructuur laten uitvoeren op om optimale prestaties te behouden. Sizing m.b.t. implementeren en exploiteren van Applicaties in lijn met Service levels.

Change Management    

Het categoriseren, prioriteren, reviewen en goedkeuren van RfC’s ten behoeve van het doorvoeren van wijzigingen volgens het formele change management proces. Uitvoeren van impactanalyses, ontwikkelen, testen, documenten en implementeren van wijzigingen, waar nodig met goedkeuring van CAB CGI en CAB van USG.


Communicatie met derde partijen    

Het schakelen met database-, interface-, infra leveranciers van "onderliggende" componenten, en in het geval van Incidenten met de software-leverancier (zowel intern als extern) van een Component om herstelacties uit te voeren binnen SLA normen. Eventueel overleg over problemen met softwarepakketten van een derde partij.
Optioneel: beheer van derde contracten: contractbeheer van leveranciers waarmee USG een contract heeft.

Compliance    

Implementatie van passende controles en procedures van door de USG opgegeven eisen om de naleving op regelgeving te borgen en risico’s te minimaliseren.


Continue verbeteren    

Voorstellen voor maatregelen uitwerken ten behoeve van het handhaven en/of verbeteren van de dienstverlening. Analyseren van trends, verzamelen van feedback van gebruikers en klanten, en opstellen van verbeterplannen. Implementeer best practices en nieuwe technologieën om de efficiëntie en effectiviteit van het applicatiebeheer te verhogen.


Dagelijks beheer    

•    Log file maintenance op Applicaties.
•    Tracking van crashes en voorkomen van bugs.
•    Starten, stoppen herstarten van applicaties.
•    Aanmaken, verwijderen en inplannen van scripts en batchjobs.
•    Exploiteren van Applicaties. Monitoren van Applicaties, ETL-scripts en batch jobs en databases.
•    Availability management op Applicaties.
•    Bijhouden van een ‘bekende fouten’ database waardoor incidenten met overeenkomstige symptomen adequaat en snel verholpen worden.
•    Certificaten vernieuwen.

Disaster Recovery    

Uitwijkplan en -omgeving onderhouden voor bedrijf kritische applicaties in geval van een calamiteit op basis van Service Levels.


Documentatie en rapportages    

Beheren en actueel houden van documentatie van technische handleidingen, wijzigingen, incidenten, procedures, configuratiegegevens en andere relevante informatie en toegankelijk maken van informatie voor beheerders en gebruikers. Input leveren voor Service Level Rapportage en eventueel aanvullende rapportages.


Financieel management    

Op applicaties

Incident management    

Het aan de hand van een Incident (dan wel proactieve waarneming van Leverancier) verhelpen van verstoringen op de bedrijfsapplicatie, batchjobs en/of de onderliggende softwarecomponenten binnen het bedrijfsapplicatiedomein, inclusief het rapporteren van voortgang. Dit betreft het registreren, classificeren, onderzoeken en documenteren van Incidenten en Root Cause Analyses op P1 Incidenten. Daarnaast maatregelen nemen om de productie veilig te stellen in geval van een Prioriteit 1 incident, inclusief reboots en herstart van processen.


Interface management    

Het realiseren en in stand houden van interne en externe koppelingen.


Kwaliteitsbewaking    

Onderhouden van kennis, processen en methodologieën om de kwaliteit van het applicatiebeheer te waarborgen. Voer regelmatige kwaliteitscontroles uit, houd audits en voer verbeteringsinitiatieven uit om de efficiëntie en effectiviteit van de dienstverlening te verbeteren.

Onderhoudsvenster    

20.00 – 06.00 uur maandag t/m vrijdag

Ondersteuningsvenster    

07.00 – 20.00 uur maandag t/m vrijdag

Release management    

Voorbereiding en implementeren van nieuwe Releases of functionele Updates van applicaties. Assisteren bij regressietests, valideren van de compatibiliteit met bestaande systemen en zorgen voor een soepele overgang naar nieuwe versies. Implementeer hotfixes en bugfixes indien nodig. Assistentie bij Release en deployment van Applicaties van derde leveranciers met behulp van informatie over hun wijzigingen en Releases.

Risk management    

Het identificeren, beoordelen, registreren, mitigeren en voorkomen van risico’s.

Service Level Management    

Het uitvoeren van services binnen de normen van de Service Level Agreement

Service requests en Changes    

Het afhandelen van binnengekomen Service requests en het doorvoeren van wijzigingen (standaard en/of niet standaard wijzigingen).

Stakeholder management    

Communicatie met de klant, interne teams en externe leveranciers. Bespreken van voortgang, uitdagingen en kansen.

Technische architectuur    

Het begrijpen van de technische architectuur van elke applicatie en zorgen voor de juiste configuratie en implementatie. Identificatie van afhankelijkheden met andere systemen en ondersteuning leveren bij de vereiste integraties.

Technische ontwikkelingen    

Informatie uitwisseling over nieuwe technologie, trends en best practices op het gebied van applicatiebeheer.

Test management    

Het uitvoeren van technische testsets voordat een Applicatie in gebruik genomen of geüpdatet wordt.

Tweede en derde lijn ondersteuning    

Tweede en derdelijns ondersteuning van Servicedesk en functioneel beheer.


De dienst bestaat uit standaard modules en optionele modules. In de standaard module wordt voor standaard applicaties, webapplicaties en maatwerk applicaties gezorgd voor de werking, de stabiliteit en advies voor verbetering met behulp van securitymaatregelen, Service Request, Change-, Incident, Problem-, availability en Configuratie management. De module wordt geleverd tijdens kantooruren.
Changes en Releases (Upgrades) ondergaan eerst een Service Readiness Review die met een positief resultaat afgerond moet zijn om de middleware applicatie naar Productie te brengen. Om ervoor te zorgen dat deze review positief verloopt is ondersteuning door de applicatie-ontwikkelpartij noodzakelijk.
In de optionele module kan worden gekozen voor de uitbreiding van service-uren (24/7), data handling, batch handling, end-to-end monitoring, onsite support en consultancy services.

Deliverables: Beheerde TAM-applicaties.
Frequentie: continue beheer op basis van normen in SLA.

De recruiter

Patrick Szigeti

HeadFirst

Deel deze opdracht

Plaats jouw bieding op Striive

https://login.striive.com/

Voor deze opdracht dien je een bieding te plaatsen op Striive. Striive is het grootste opdrachtenplatform van de Benelux waar jaarlijks meer dan 20.000 opdrachten gepubliceerd worden.