Opdrachten

Stichting ICTU Communitymanager

Communitymanager

Info

Functie

Communitymanager

Locatie

Den Haag

Uren per week

16 uren per week

Looptijd

31.03.2025 - 29.09.2028

Opdrachtnummer

230695

Sluitingsdatum

date-icon20.03.2025 clock-icon10:00
Reageren op deze opdracht? Dit doe je op Striive.

Rolomschrijving en taakafspraken

Taakomschrijving

Beschrijving project:
Het project Gebruiker Centraal wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). ICTU beheert in opdracht van het Ministerie van BZK de kenniscommunity Gebruiker Centraal met activiteiten en instrumenten gericht op bewustwording, kennisuitwisseling, inspiratie en ondersteuning van professionals die werken aan de dienstverlening en communicatie van de overheid. Met als uiteindelijk effect de verbetering van die dienstverlening en communicatie op het gebied van inclusieve en gebruiksvriendelijke dienstverlening.

Omschrijving einde project:
Wanneer de opdrachtgever een landingsplaats heeft voor alle activiteiten en instrumenten van Gebruiker Centraal, zijn overgedragen aan de betreffende beheerpartij en nazorg is uitgevoerd.

Welke rol heeft de professional binnen het project:
Rol van community manager: De professional is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van community’s.


Binnen Gebruiker Centraal zijn kleinere community’s opgericht rondom specifieke thema’s en vraagstukken van inclusieve en toegankelijke dienstverlening en communicatie. Op dit moment zijn in overleg met de opdrachtgever 6 community's actief, die allemaal gericht zijn op verschillende aspecten van een mensgerichte dienstverlening en communicatie van de overheid. Een klein team van communitymanagers onderhoudt, beheert en ontwikkelt deze community’s door.
•    Netwerk Direct Duidelijk (gericht op begrijpelijke taal)
•    Community Online Formulieren (gericht op gebruiksvriendelijke formulieren)
•    Community CX (gericht op toepassing van cx-vak op overheidsorganisaties)
•    Community Omnichannel (gericht op gebruiksvriendelijke communicatiekanalen)
•    Community UserCentriCities (internationale samenwerking op het gebied van gebruiksvriendelijke overheidsdienstverlening)
•    Community Proactieve Dienstverlening (gericht op proactieve dienstverlening)

De community aspecten kunnen wijzigen door bijgesteld beleid of wijzigende inzichten bij opdrachtgever BZK.

De communitymanager gaat voor ten minste de internationale Community UserCentriCities aan de slag, de rest van de activiteiten wordt besproken met de teamcoördinator.

De activiteiten die horen bij het realiseren van de opdracht zijn:
•    Het in kaart brengen van de doelgroep en stakeholders;
•    Verhogen van aantal leden;
•    Het creëren van draagvlak binnen specifieke doelgroepen;
•    Opstellen van strategie over de doorontwikkeling van de community;
•    Organiseren, plannen en hosten van community bijeenkomsten;
•    Het opzetten en doen van onderzoek binnen de community.

Welke deelresultaten zal de professional dienen te behalen gedurende de opdracht:
•    Doorontwikkelplan en strategie maken voor de groei van de community.
•    Op inhoud organiseren en voorbereiden van community evenementen/bijeenkomsten.

Welke eindresultaten zal de professional aan het einde van de opdracht dienen op te leveren.
•    Doorontwikkelplan en de daaruit voortvloeiende afgeronde acties.
•    Een activiteitenkalender van de community's dan wel een afbouwplan.
•    Uitgevoerde activiteiten/evenementen op de commnity's thema's.
•    Overdrachtsdocumentatie en nazorg ten behoeve van de opdrachtgever.


Wanneer is de opdracht afgerond en beëindigd:
Het resultaat is zoveel mogelijk internationale overheidsorganisaties en overheidsprofessionals aan te laten sluiten bij de internationale community van Gebruiker Centraal en om kennis over de thema’s binnen deze community bij deze groep te vergroten.


Gewenste profiel

De specifieke kennis die vanuit de professional benodigd is om de opdracht tot een goed einde te kunnen brengen:
•    Kennis van de onderwerpen van de bestaande community’s en thema’s van Gebruiker Centraal
•    Kennis van het opzetten en beheren van community's, zoals leden-, platform- en contentbeheer, en de organisatie van activiteiten.
•    Netwerk binnen de overheid op het gebied van 1 of meerdere community thema’s.
•    Kennis over brand management.
•    Kennis over stakeholdermanagement.

Eisen

Doorleenconstructie(s) zijn niet toegestaan

Wensen
Je krijgt energie van het opzetten en laten groeien van een internationale, Engelstalige community. Je bent een verbinder, motivator en kan makkelijk netwerken. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren en doorvragen in de gesprekken die je met communityleden voert, zodat je weet waar zij behoefte aan hebben. Ook kun je goed de community-identiteit (doel, vorm, inhoud) verwoorden naar de leden en naar andere organisaties. Je beschikt daarom over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Engelse taal.

De input en behoeften van leden weet je vervolgens te vertalen naar een inhoudelijk programma van online (en offline) activiteiten dat van meerwaarde is voor de leden, en dat past binnen de strategie van Gebruiker Centraal. Hiervoor is het belangrijk dat je goed overzicht kunt houden van alles wat er speelt binnen en buiten de community, en onderbouwde analyses kunt geven van abstracte thema’s en behoeften, met de vertaling hiervan naar concrete community-activiteiten.

Bij het beheren van de community weet je de juiste balans te vinden tussen aansturen en helpen: de communitymanager volgt de behoefte van de groep, mits het past in de kaders die we hiervoor met elkaar hebben afgesproken. Je hebt gevoel voor wanneer je leidend of sturend moet zijn, en wanneer ondersteunend. Omdat de internationale community bestaat uit leden uit andere landen, heb je gevoel voor mogelijke culturele verschillen.

Het is belangrijk dat je ervaring en/of affiniteit hebt met de onderwerpen van Gebruiker Centraal. Je werkt makkelijk samen in meerdere kleine teams, maar kan ook goed zelfstandig werken. Ook heb je voldoende technische vaardigheden om platforms als Teams en Pleio te beheren.

Je vindt het verder leuk om met een klein team vaart te zetten achter ontwikkelingen binnen een grotere community, op een dynamische plek die veel verschillende stakeholders en ontwikkelsnelheden kent. Je bent flexibel in je werkzaamheden, kunt goed plannen en weet hoe je offline en online activiteiten moet organiseren. Omdat je werkt binnen meerdere teams, zul je vaak moeten wisselen tussen taken. Je hebt geen moeite je staande te houden als er deadlines moeten worden gehaald.

•Zelfstandig & ondernemend: kan zelfstandig bepalen welke kennis nuttig is voor de community en welke niet; bewaakt de (inhoudelijke en vormelijke) kaders van een community; neemt initiatief als activiteit in de community laag is; vindt zelf relevante kennis en content voor de community.
•Analytisch: heeft een adelaarsblik; hangt boven de groep, kan veel informatie snel verwerken; geeft vervolgens onderbouwde analyses over de ledenbehoeften en hoe deze vertaald kunnen worden naar een activiteitenprogramma. Evalueert regelmatig of dit programma nog aansluit bij de behoeften en de strategie van Gebruiker Centraal.
•Communicatief: goed kunnen luisteren, doorvragen, coachen en motiveren; leden ondersteunen bij het delen van hun kennis; kan helder de strekking en het doel van de community verwoorden naar de leden en de buitenwereld.
•Snel schakelen: kan makkelijk en snel schakelen met meerdere partners (zowel binnen als buiten Gebruiker Centraal en de community’s) uit verschillende organisaties en landen, en met verschillende functies, rollen en belangen.
•Ervaring met internationale samenwerking: heeft ervaring met werken in of trekken van internationale samenwerkingsverbanden, heeft hierbij oog voor culturele verschillen en gevoeligheden.



Aanvullende informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid.
De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever.
Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening.
Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst.
Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.
Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren.
Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfs gegevens

Stichting ICTU

Rolomschrijving en taakafspraken

Taakomschrijving

Beschrijving project:
Het project Gebruiker Centraal wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). ICTU beheert in opdracht van het Ministerie van BZK de kenniscommunity Gebruiker Centraal met activiteiten en instrumenten gericht op bewustwording, kennisuitwisseling, inspiratie en ondersteuning van professionals die werken aan de dienstverlening en communicatie van de overheid. Met als uiteindelijk effect de verbetering van die dienstverlening en communicatie op het gebied van inclusieve en gebruiksvriendelijke dienstverlening.

Omschrijving einde project:
Wanneer de opdrachtgever een landingsplaats heeft voor alle activiteiten en instrumenten van Gebruiker Centraal, zijn overgedragen aan de betreffende beheerpartij en nazorg is uitgevoerd.

Welke rol heeft de professional binnen het project:
Rol van community manager: De professional is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van community’s.


Binnen Gebruiker Centraal zijn kleinere community’s opgericht rondom specifieke thema’s en vraagstukken van inclusieve en toegankelijke dienstverlening en communicatie. Op dit moment zijn in overleg met de opdrachtgever 6 community's actief, die allemaal gericht zijn op verschillende aspecten van een mensgerichte dienstverlening en communicatie van de overheid. Een klein team van communitymanagers onderhoudt, beheert en ontwikkelt deze community’s door.
•    Netwerk Direct Duidelijk (gericht op begrijpelijke taal)
•    Community Online Formulieren (gericht op gebruiksvriendelijke formulieren)
•    Community CX (gericht op toepassing van cx-vak op overheidsorganisaties)
•    Community Omnichannel (gericht op gebruiksvriendelijke communicatiekanalen)
•    Community UserCentriCities (internationale samenwerking op het gebied van gebruiksvriendelijke overheidsdienstverlening)
•    Community Proactieve Dienstverlening (gericht op proactieve dienstverlening)

De community aspecten kunnen wijzigen door bijgesteld beleid of wijzigende inzichten bij opdrachtgever BZK.

De communitymanager gaat voor ten minste de internationale Community UserCentriCities aan de slag, de rest van de activiteiten wordt besproken met de teamcoördinator.

De activiteiten die horen bij het realiseren van de opdracht zijn:
•    Het in kaart brengen van de doelgroep en stakeholders;
•    Verhogen van aantal leden;
•    Het creëren van draagvlak binnen specifieke doelgroepen;
•    Opstellen van strategie over de doorontwikkeling van de community;
•    Organiseren, plannen en hosten van community bijeenkomsten;
•    Het opzetten en doen van onderzoek binnen de community.

Welke deelresultaten zal de professional dienen te behalen gedurende de opdracht:
•    Doorontwikkelplan en strategie maken voor de groei van de community.
•    Op inhoud organiseren en voorbereiden van community evenementen/bijeenkomsten.

Welke eindresultaten zal de professional aan het einde van de opdracht dienen op te leveren.
•    Doorontwikkelplan en de daaruit voortvloeiende afgeronde acties.
•    Een activiteitenkalender van de community's dan wel een afbouwplan.
•    Uitgevoerde activiteiten/evenementen op de commnity's thema's.
•    Overdrachtsdocumentatie en nazorg ten behoeve van de opdrachtgever.


Wanneer is de opdracht afgerond en beëindigd:
Het resultaat is zoveel mogelijk internationale overheidsorganisaties en overheidsprofessionals aan te laten sluiten bij de internationale community van Gebruiker Centraal en om kennis over de thema’s binnen deze community bij deze groep te vergroten.


Gewenste profiel

De specifieke kennis die vanuit de professional benodigd is om de opdracht tot een goed einde te kunnen brengen:
•    Kennis van de onderwerpen van de bestaande community’s en thema’s van Gebruiker Centraal
•    Kennis van het opzetten en beheren van community's, zoals leden-, platform- en contentbeheer, en de organisatie van activiteiten.
•    Netwerk binnen de overheid op het gebied van 1 of meerdere community thema’s.
•    Kennis over brand management.
•    Kennis over stakeholdermanagement.

Eisen

Doorleenconstructie(s) zijn niet toegestaan

Wensen
Je krijgt energie van het opzetten en laten groeien van een internationale, Engelstalige community. Je bent een verbinder, motivator en kan makkelijk netwerken. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren en doorvragen in de gesprekken die je met communityleden voert, zodat je weet waar zij behoefte aan hebben. Ook kun je goed de community-identiteit (doel, vorm, inhoud) verwoorden naar de leden en naar andere organisaties. Je beschikt daarom over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Engelse taal.

De input en behoeften van leden weet je vervolgens te vertalen naar een inhoudelijk programma van online (en offline) activiteiten dat van meerwaarde is voor de leden, en dat past binnen de strategie van Gebruiker Centraal. Hiervoor is het belangrijk dat je goed overzicht kunt houden van alles wat er speelt binnen en buiten de community, en onderbouwde analyses kunt geven van abstracte thema’s en behoeften, met de vertaling hiervan naar concrete community-activiteiten.

Bij het beheren van de community weet je de juiste balans te vinden tussen aansturen en helpen: de communitymanager volgt de behoefte van de groep, mits het past in de kaders die we hiervoor met elkaar hebben afgesproken. Je hebt gevoel voor wanneer je leidend of sturend moet zijn, en wanneer ondersteunend. Omdat de internationale community bestaat uit leden uit andere landen, heb je gevoel voor mogelijke culturele verschillen.

Het is belangrijk dat je ervaring en/of affiniteit hebt met de onderwerpen van Gebruiker Centraal. Je werkt makkelijk samen in meerdere kleine teams, maar kan ook goed zelfstandig werken. Ook heb je voldoende technische vaardigheden om platforms als Teams en Pleio te beheren.

Je vindt het verder leuk om met een klein team vaart te zetten achter ontwikkelingen binnen een grotere community, op een dynamische plek die veel verschillende stakeholders en ontwikkelsnelheden kent. Je bent flexibel in je werkzaamheden, kunt goed plannen en weet hoe je offline en online activiteiten moet organiseren. Omdat je werkt binnen meerdere teams, zul je vaak moeten wisselen tussen taken. Je hebt geen moeite je staande te houden als er deadlines moeten worden gehaald.

•Zelfstandig & ondernemend: kan zelfstandig bepalen welke kennis nuttig is voor de community en welke niet; bewaakt de (inhoudelijke en vormelijke) kaders van een community; neemt initiatief als activiteit in de community laag is; vindt zelf relevante kennis en content voor de community.
•Analytisch: heeft een adelaarsblik; hangt boven de groep, kan veel informatie snel verwerken; geeft vervolgens onderbouwde analyses over de ledenbehoeften en hoe deze vertaald kunnen worden naar een activiteitenprogramma. Evalueert regelmatig of dit programma nog aansluit bij de behoeften en de strategie van Gebruiker Centraal.
•Communicatief: goed kunnen luisteren, doorvragen, coachen en motiveren; leden ondersteunen bij het delen van hun kennis; kan helder de strekking en het doel van de community verwoorden naar de leden en de buitenwereld.
•Snel schakelen: kan makkelijk en snel schakelen met meerdere partners (zowel binnen als buiten Gebruiker Centraal en de community’s) uit verschillende organisaties en landen, en met verschillende functies, rollen en belangen.
•Ervaring met internationale samenwerking: heeft ervaring met werken in of trekken van internationale samenwerkingsverbanden, heeft hierbij oog voor culturele verschillen en gevoeligheden.



Aanvullende informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid.
De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever.
Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening.
Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst.
Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.
Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren.
Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

De recruiter

Michelle Wassmer

HeadFirst

Deel deze opdracht

Plaats jouw bieding op Striive

https://login.striive.com/

Voor deze opdracht dien je een bieding te plaatsen op Striive. Striive is het grootste opdrachtenplatform van de Benelux waar jaarlijks meer dan 20.000 opdrachten gepubliceerd worden.