Radioprogramma voor zzp’ers gaat derde seizoen in

Radioprogramma voor zzp’ers gaat derde seizoen in

Hoofddorp, 28 november 2014 – ZPRadio, het online radioprogramma speciaal voor zzp’ers, staat aan de vooravond van zijn derde jaargang. Met een aangepast prime time uitzendtijdstip op online radiostation Werken.FM en een vernieuwde studio, is ZPRadio klaar voor een nieuw seizoen vol interessante gasten. Zo is ondernemer Hans Biesheuvel te gast in de uitzending op 4 december om 16:00 uur.

Studio - actie 1

ZPRadio is een online radioprogramma voor zzp’ers, een term die HeadFirst, initiatiefnemer van het programma, bij voorkeur vermijdt. Boy Kruiswijk, één van de presentatoren van het programma: “We noemen hen zelfstandig professionals. De term ‘zelfstandige zonder personeel’ is achterhaald. Vandaar ook de naam ZPRadio.”

Het radioprogramma is ontstaan in 2012 met als doel de inmiddels meer dan 1 miljoen zelfstandig professionals in Nederland op een vernieuwende wijze te informeren over onderwerpen die voor hen relevant zijn. Praktische onderwerpen als opdrachten verwerven, netwerken, administreren en belastingzaken komen aan bod. Geregeld nemen ook gasten plaats achter de microfoon voor een inspirerend gesprek over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, worden relevante nieuwe producten en initiatieven belicht en wordt verslag gedaan van grote zp-evenementen.

Nieuw seizoen

Veel gasten van naam hebben de studio inmiddels met een bezoek vereerd, waaronder kamerlid Mei Li Vos, professor Jan Rotmans en visionair Menno Lanting. In seizoen drie gaat ZPRadio door op deze ingeslagen weg. De komende weken komt een aantal ‘grote namen’ naar de studio. Zo is aanstaande donderdag 4 december ondernemer en oprichter van ONL voor Ondernemers Hans Biesheuvel te gast. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: welke ontwikkelingen ziet Biesheuvel op de Nederlandse arbeidsmarkt? Hoe kijkt hij aan tegen de zzp-aanpak van politiek Den Haag? De week erna komt Ronald Willemsen van InShared, een opdrachtgever voor zp’ers, zijn verhaal doen. “De focus voor het nieuwe seizoen is hiermee direct duidelijk: opdrachtgevers aan het woord laten”, licht presentator Paul van Leeuwen toe. “Hoe gaan ze om met de flexibilisering van de arbeidsmarkt? Op welke manier maken ze gebruik van externe specialisten? Hoe huren ze die in? Hiermee delen we kennis met onze zp-achterban. Organisaties kunnen zichzelf daarnaast presenteren als goed opdrachtgever.”

Elke donderdag 16:00

ZPRadio is per 4 december iedere week op donderdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur online te beluisteren. Daarnaast wordt ZPRadio voortaan herhaald op maandag van 14:00 tot 15:00 uur. Voor zelfstandig professionals die niet in de gelegenheid zijn de uitzending live te beluisteren, bestaat de mogelijkheid de uitzending als podcast terug te luisteren op ZPRadio.nl of Werken.FM.

Wekelijks op Werken.FM

Martijn Smit, grondlegger van Werken.FM, is verheugd met de verlengde samenwerking met HeadFirst: “Werken.FM is het enige online radiostation dat geheel gericht is op de arbeidsmarkt. Werkgevers, werkzoekenden, intermediairs, opdrachtgevers, ondernemers, we laten ze allemaal aan het woord. Met de enorme opkomst van het aantal zzp’ers in Nederland, kon en kan een programma speciaal voor deze groep niet ontbreken. In HeadFirst hebben we jaren geleden de ideale partij gevonden die precies weet wat de zzp’er nodig heeft. We zijn dan ook blij dat we die samenwerking ook in 2015 voort kunnen zetten.”

——————–

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 2.000 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers verspreid over alle branches in Nederland. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, Twitter, LinkedIn en Facebook.

Over Werken.FM

Werken.FM is ruim 3 jaar het enige online radiostation dat zich geheel richt op de arbeidsmarkt in de breedste zin van het woord. Daarmee zijn ze een belangrijk platform voor ondernemers, werkgevers, werkenden en werkzoekenden. Werken.FM zendt 24/7 uit. Van 9.00 tot 17.00 uur met diverse (thema) programma’s over de arbeidsmarkt. Politici (landelijk en lokaal), werkgevers, ondernemers, intermediairs en werkzoekenden zijn dagelijks te gast in een van de programma’s van Werken.FM om iets te vertellen over hun werk, carrière, organisatie of zoektocht naar werk. Diverse themaprogramma’s over onder andere werken in transport, sociale zekerheid, flexwerk, HRM en ZZP worden dagelijks uitgezonden. Daarnaast maakt Werken.FM gebruik van de unieke mix van radio, video, social media en e-coaching in hun methodiek “Broadcast Your Talent” om werkzoekenden zich op een andere manier te profileren op de arbeidsmarkt en daarmee een andere manier van solliciteren aan te leren.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl

Redactie