Beschikbare opdrachten
Locatie: Eindhoven Jouw nieuwsgierigheid om de ontbrekende puzzelstukjes te vinden, hebben impact op onze 8.5 miljoen klanten. Jij & jouw functie Jij draagt zorg...

Locatie:
Startdatum:
Einddatum:

Eindhoven
01 April 2024
31 March 2025
Geen ZZP!1 intake met de manager en collega TeamleadLocatie: AlmereHybride werken Stel je eens voor… dat jij leiding geeft aan het team dat dossiers voorbereidt van onze...

Locatie:
Startdatum:
Einddatum:

Almere
01 April 2024
31 March 2025


Intro functie

Als financieel analist onderzoek en analyseer jij jouw organisatie en de omgeving waarin deze opereert. De financieel analist onderzoekt de financieel-economische gevolgen van beleidsveranderingen en de impact van externe factoren. Wat gebeurt er als de concurrent een nieuw product lanceert? Welke impact hebben financieel-economische problemen in de EU op de economie en jouw onderneming? De wereld verandert continue. De financial analyst denkt vooruit en stelt de organisatie in staat in te spelen op de nieuwe situatie.

 

Het HeadFirst profiel van een financial analyst

Als financieel analist ben je niet alleen een prima analyticus maar beschik je over onafhankelijk denkvermogen. Je denkt Out of the Box en bereikt nieuwe inzichten door zoveel mogelijk bronnen te combineren. Het verzamelen van data en gegevens vraagt om nieuwsgierigheid en goede communicatieve vaardigheden. Die communicatieve vaardigheden zul jij ook nodig hebben om jouw inzichten en bevindingen binnen de organisatie te communiceren. Als financieel analist ben je misschien de brenger van belangrijk nieuws, communiceer dat dan op begrijpelijke wijze.

 

De taken van een financial analyst

Het takenpakket van een financieel analist is veelal gevarieerd en afhankelijk van de organisatie waarvoor de financieel analist werkzaam is. Maar de volgende taken behoren vrijwel altijd tot het pakket van de financial analyst:

 

  • Uitvoeren van financiële analyses aangaande omzet en kosten en organisatorische wijzigingen
  • Financieel-economisch advies geven aan het management
  • Inrichting Business Balanced Score Card
  • Analyse van bedreigingen, mogelijkheden, sterktes en zwaktes van de organisatie
  • Opstellen en doorrekenen (macro-)economische scenario’s

 

Uitdagende vacatures voor financial analysts

HeadFirst heeft uitdagende vacatures voor financiële analisten die hun cijfers weten te combineren tendensen, trends en ontwikkelingen buiten hun organisatie. De financial analyst die HeadFirst zoekt, weet dat big data geen modewoord is maar een effectieve tool om de toekomst te voorspellen.

Voor toonaangevende opdrachtgevers zoekt HeadFirst financial analysts. Reageer op een van onderstaande vacatures voor financieel analist of laat jouw gegevens achter in Select en HeadFirst neemt heel snel contact met jou op.

Meld je aan als financial Analyst