“Constante beweging op de huidige arbeidsmarkt”

“Constante beweging op de huidige arbeidsmarkt”

Volgens Consultant Rudi Habets biedt de huidige arbeidsmarkt veel kansen voor zelfstandigen. Daarom voert hij als zelfstandig professional zelf de regie over de invulling van zijn werk, waarbij hij ernaar streeft om positieve meerwaarde te leveren. Op dit moment doet hij dat aan een opdracht bij Enexis.

“Bij multinationals worden tegenwoordig veel IT-rollen verplaatst naar andere landen en verdwijnen daardoor uit Nederland,” vertelt Habets. Ook hij kreeg hiermee te maken, wat ertoe leidde dat hij meer bezig was met de voorbereiding van een aankomende verandering dan het bereiken van resultaten met een team. “Een mooi moment om de regie in eigen handen te nemen,” licht Habets toe. Al snel nadat hij als zelfstandige aan de slag ging, werd hij ingezet op een opdracht bij Enexis. “Hier kan ik mijn ervaring als business consultant en project- en programmamanager goed combineren om de organisatie te helpen met uitdagende projecten. Bijvoorbeeld het opzetten van nieuwe werkwijzen en teams of de ondersteuning van transities om deze in goede banen te leiden.”

“Als zelfstandig professional moet je je snel eigen kunnen maken met de materie en uitdagingen die spelen bij de organisatie.”

Twee kanten van de arbeidsmarkt
Volgens Habets is de huidige arbeidsmarkt van twee kanten te bekijken. “Je merkt dat organisaties onder druk staan om nieuwe projecten op te starten, maar er heerst nog schaarste met name van ervaren IT-professionals. Daarom biedt het inhuren van een flexibele schil voordelen voor opdrachtgevers,” vertelt Habets. Voorlopig is hij van plan om zelfstandig te blijven, omdat deze positie hem de flexibiliteit biedt om van opdracht te veranderen zodra hij daar behoefte aan heeft. “Zolang ik word gewaardeerd en positieve meerwaarde kan leveren, zit ik op mijn plek”, aldus Habets.

“Door de samenwerking met HeadFirst Group hoef ik mij tijdens mijn opdracht geen zorgen te maken over praktische zaken.”

Tijdens zijn opdracht maakt Habets gebruik van de Premium services en stelt vanuit alle voordelen met name het persoonlijke contact met een Relatiemanager erg op prijs. “Als ik vragen heb, hoef ik maar één belletje te plegen en dan word ik geholpen,” licht Habets toe. Daarnaast profiteert hij van ondersteuning bij zijn administratie en de betaling van zijn facturen. “Als deze praktische zaken niet goed zijn geregeld, neem je deze zorgen mee naar een opdracht. Nu weet ik dat alles goed is geregeld, zodat ik onbezorgd aan de slag kan,” besluit Habets.

Youri Snip