In gesprek met Marcel Oostveen van Innspire: “Het doel: samen meer waarde toevoegen aan klanten”

In gesprek met Marcel Oostveen van Innspire: “Het doel: samen meer waarde toevoegen aan klanten”

InnSpire ondersteunt als IT dienstverlener haar klanten bij digitale transformatieprojecten. Eigenaar Marcel Oostveen vertelt: “We verzorgen bijvoorbeeld samen met HeadFirst Group IT professionals voor projecten bij toonaangevende organisaties als NS, UWV, DICTU en Enexis. Wat ik daarbij heel belangrijk vind is dat onze mensen hun werk met passie en plezier blijven doen en zoveel mogelijk zaken zelf kunnen invullen. Bij ons kiest iedere medewerker binnen ons SocialFlex model een eigen contractinvulling, inclusief het aantal uren per week en hoeveel je wilt investeren in je verdere ontwikkeling. En juist omdat we natuurlijk vaak op locatie werken bij opdrachtgevers, investeren we extra in gezamenlijke ontwikkeling met elkaar en onze klanten, onder andere via regelmatige InnSpiratie sessies. Zo is er een hecht team van inmiddels zestig professionals gebouwd dat zich kenmerkt door een bijzondere combinatie van vrijheid en saamhorigheid.”

Optimale combinatie van werkplezier en klantwaarde

Hij beschrijft enthousiast zijn team: “We bestaan uit echte ‘Agilisten’. We kunnen binnen agile projecten alle functies invullen, van software engineers en test specialisten tot en met business analisten en product owners. Daarnaast hebben we een team van ervaren agile coaches en scrum masters voor de begeleiding van teams, terwijl we onze expertise ook in de vorm van professionele trainingen delen met klanten. Helemaal in de agile gedachte staat bij ons waardecreatie centraal. Natuurlijk kun je in de huidige IT krapte eenvoudig mensen ‘op projecten plaatsen’ maar ik wil oplossingen realiseren die echt een klantprobleem oplossen. Ik zoek naar een optimale combinatie van werkplezier en klantwaarde.”

Daarin ziet Marcel ook de goede match met HeadFirst Group, vertelt hij: ”HeadFirst Group heeft een enorm netwerk en haar leverbetrouwbaarheid aan opdrachtgevers is uitstekend. De kracht van InnSpire zit op de inhoudelijke expertise om klantvragen echt te begrijpen en adequaat in te vullen met specifieke profielen. We proberen nu nog meer synergie te behalen uit onze samenwerking. Voor de HeadFirst Group recruiters kan het soms moeilijk zijn een specifieke aanvraag goed te vertalen naar de juiste vakinhoudelijke behoefte. Daarom zitten we nu veel meer samen om elkaars werk en ‘taal’ beter te begrijpen. Doel is uiteindelijk om samen als partners betere invulling te geven aan opdrachten met meer waarde voor de opdrachtgevers.”

“Het doel is om samen als partners betere invulling te geven aan opdrachten met meer waarde voor de opdrachtgevers”

“Op dit moment werken meer dan tien van onze medewerkers aan een opdracht bij acht verschillende opdrachtgevers, die via HeadFirst Group is ingevuld. Omdat deze samenwerking erg goed bevalt en we merken dat we op eenzelfde manier opdrachtgevers willen helpen bij hun vraagstukken, werken we er samen hard aan om dat aantal verder omhoog te brengen. Innspiratie genoeg!”, aldus Oostveen.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.