In gesprek met zp’er Maarten Weijers: “Focus op opdrachten en ondernemen”

In gesprek met zp’er Maarten Weijers: “Focus op opdrachten en ondernemen”

Als ervaren projectmanager is Maarten Weijers verantwoordelijk voor aanleg- en onderhoud van projecten op het gebied van Dynamisch Verkeers Management (DVM). Hij heeft als zelfstandig ondernemer volledig de regie over zijn professionele ontwikkeling en de opdrachten die hij uitvoert. HeadFirst verzorgt daarbij de contractuele en administratieve ondersteuning zodat Maarten zich kan focussen op ondernemen.

Tastbaar resultaat op de weg

“Met een achtergrond in de elektrotechniek ben ik ooit begonnen bij Fokker Aircraft. Daar verschoof mijn werk al snel van puur technische naar meer coördinerende rollen en is mijn liefde voor projectmanagement ontstaan. Ik heb die ervaring gaandeweg uitgebouwd bij verschillende bedrijven en mij vooral gespecialiseerd in mobiliteitsprojecten en Dynamisch Verkeers Management bij opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en Croon TBI Techniek. Na meerdere succesvolle projecten was dat voor mij ook het moment om in 2012 Prodius Managementbureau te starten.”

Maarten gaat enthousiast verder: “DVM maakt gebruik van geautomatiseerde real-time wegkantsystemen om de verkeersafwikkeling op de weg te monitoren en te verbeteren. Ik ben met name actief in het wegverkeer, waarbij deze technologie wordt ingezet bij onder andere de aansturing van camerasystemen en de dynamische route-informatiepanelen langs de weg. Momenteel ben ik technisch manager binnen het Rijkswaterstaat programma dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud aan zulke DVM systemen. Mijn werk biedt een prachtige combinatie van bedrijfskritische informatietechnologie en tastbare infrastructuur; ik kom het resultaat van mijn werk letterlijk onderweg tegen.”

Mijn relatiemanager staat altijd voor me klaar

“HeadFirst fungeert daarbij echt als mijn ‘backoffice’. Voor mij is deze samenwerking perfect. Ik kan mij richten op mijn opdrachten en onderneming, het onderhouden van mijn netwerk en het actief volgen van de ontwikkelingen. De facturatie, bedrijfsverzekeringen en andere administratieve rompslomp regelen zij. Die samenwerking loopt al jaren probleemloos en bij vragen heb ik een eigen relatiemanager die altijd voor me klaar staat.”

“Als specialist met een groot relatienetwerk kan ik zelf mijn acquisitie doen. Maar in het algemeen zie ik een groeiende rol voor HeadFirst bij het actief vinden van schaarse professionals en experts. In mijn eigen vakgebied bijvoorbeeld werken we met zeer specialistische systemen waarvan kandidaten de impact op de verkeerdoorstroming en -veiligheid écht moeten begrijpen. Zulke materie-specialisten zijn momenteel bijna onvindbaar. Als HeadFirst met zijn enorme netwerk en beschikbare data- en matchingtools kan helpen zulke toppers echt op de juiste plek te laten landen, wordt iedereen daar beter van.”

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.