Senior Data Modelleur

OpenNieuw
Locatie: Den Haag
Startdatum: 31 May 2024
Einddatum: 31 December 2024
Referentie nr: BTIND000205
Uren per week: 36

Opdrachtomschrijving
Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Data Modelleur om deel te nemen aan ons vernieuwingsproject voor het opzetten van een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform. De ideale kandidaat zal een essentiële rol spelen in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van robuuste data-modellen die de basis vormen voor analyse en rapportage binnen ons bedrijf. Als Senior Data Modelleur ben je verantwoordelijk voor het volgende:

  • Ontwerp en ontwikkeling van data-modellen: Je zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en implementeren van data-modellen die voldoen aan de behoeften van het bedrijf, met een focus op zowel Data Vault als Kimball-methodologieën, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project.
  • Implementatie van modellen in WhereScape: Je zal ook verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de ontwikkelde data-modellen in WhereScape, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiënt en consistent worden geïmplementeerd volgens de vastgestelde standaarden en best practices.
  • Normalisatie en optimalisatie van gegevensstructuren: Je zal expertise inbrengen in het normaliseren en optimaliseren van gegevensstructuren, waarbij je ervoor zorgt dat de modellen efficiënt zijn in termen van opslag en prestaties, terwijl ze ook flexibel genoeg zijn om aanpasbaar te blijven aan veranderende bedrijfsbehoeften.
  • Samenwerking met data engineers: Je zal nauw samenwerken met het data engineering team om ervoor te zorgen dat de benodigde gegevens correct worden gemodelleerd en beschikbaar zijn voor gebruik in het BI-platform, waarbij je zorgt voor een naadloze integratie tussen de data-modellen en de onderliggende infrastructuur.
  • Kwaliteitsborging van gegevens: Je zal verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit en consistentie van de gegevens binnen de data-modellen, waarbij je gebruik maakt van best practices en geavanceerde technieken voor gegevensbeheer en -validatie.
  • Documentatie en kennisoverdracht: Je zal gedetailleerde documentatie verstrekken van de ontwikkelde data-modellen en bijbehorende processen, en zal trainingen verzorgen voor andere teamleden om hun begrip van de modellen te vergroten.

Achtergrond opdracht
De IND heeft een ambitieus vernieuwingstraject ingezet om zijn BI capaciteiten te verbeteren. Met het oog op het versnellen van de reactietijd op veranderende omstandigheden, is de IND gestart om een geheel nieuw Business Intelligence (BI) platform op te zetten. De doelstellingen van dit vernieuwingsproject zijn veelzijdig. Eén van de belangrijkste doelen is het verkorten van de time to market voor nieuwe analyses en rapportages, waardoor de IND sneller en flexibeler kan inspelen op veranderende omstandigheden. Om dit te bereiken, is het cruciaal om de ontwikkeling en implementatie van BI-oplossingen te versnellen en te stroomlijnen.
Als onderdeel van dit initiatief is het overstappen in gang gezet naar een modern BI-platform gebaseerd op de Microsoft BI-stack, aangevuld met WhereScape voor automatisering van het ontwikkelingsproces. Dit nieuwe platform zal een solide basis bieden voor het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens uit verschillende bronnen en zal een gestroomlijnde, efficiënte workflow mogelijk maken voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van BI-oplossingen.
Al met al vertegenwoordigt dit vernieuwingsproject een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van de IND, waarbij data wordt omgezet in waardevolle inzichten die de informatiepositie versterken.

Eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het werken met relationele databases en kennis van SQL. Datavault certificering DV 1 of DV 2.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar relevante werk ervaring in een business intelligence werkomgeving (Data warehouse) (10 jaar)
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werk ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van data-modellen binnen een BI-context (5 jaar)
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met zowel Data Vault als Kimball-methodologieën (zoals ontwerpen in een Data Vault) en (5 jaar)
  • hebt deze recentelijk toegepast op verschillende scenario's
  • Wensen

  • Ervaring met Wherescape 3D
  • Ervaring met Agile werken en goede samenwerkingsvaardigheden
  • Opleiding zoals: Bestuurskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Econometrie, Fiscale Economie, International Business
  • Datavault certificering DV 2 is een pre.
  • Competenties

  • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met aandacht voor detail.
  • Uitstekende communicatievaardigheden en vermogen om complexe concepten eenvoudig uit te leggen aan verschillende belanghebbenden.
  • Proactief denken en het vermogen om zelfstandig problemen te identificeren en op te lossen.
  • Vermogen om effectief te functioneren als onderdeel van een team en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek.
  • Aanvullende Informatie
    Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

    Meld je direct aan voor de functie 'Senior Data Modelleur'