Medior Inkoper

OpenNieuw
Locatie: Rotterdam
Startdatum: 03 June 2024
Einddatum: 01 November 2024
Referentie nr: HFHAR000057
Uren per week: 20

Porthos is een project om CO2 van de industrie in de haven van Rotterdam te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee.
De CO2 die door Porthos wordt getransporteerd en opgeslagen, zal door verschillende bedrijven worden afgevangen. De bedrijven gaan hun CO2 leveren aan een pijpleiding die door het Rotterdamse havengebied loopt. De CO2 wordt vervolgens op druk gebracht in een compressorstation waarna de CO2 via een offshore pijpleiding wordt getransporteerd naar een platform in de Noordzee, ongeveer 20 km uit de kust. Vanaf dit platform wordt de CO2 in een leeg gasveld gepompt. De lege gasvelden bevinden zich in een afgesloten reservoir van poreus zandsteen, meer dan 3 km onder de Noordzee. De verwachting is dat het project in de vanaf 2026 ongeveer 2,5 miljoen ton CO2 per jaar zal kunnen opslaan. Binnen Porthos werken we in multidisciplinaire teams vanuit de verschillende moedermaatschappijen EBN, Havenbedrijf Rotterdam en Gasunie.
Namens Porthos CO2 Transport and Storage C.V. (gebruik makend van het Inhuurdesk platform van Havenbedrijf Rotterdam N.V.) zoekt Porthos een Medior Inkoper

Porthos, een joint venture van Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN, ontwikkelt een baanbrekend project waarbij CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven getransporteerd en opgeslagen wordt in lege gasvelden onder de Noordzee.
Porthos staat voor Port of Rotterdam CO2 Transport Hub and Offshore Storage.

De CO2 die door Porthos wordt getransporteerd en opgeslagen, zal door verschillende bedrijven worden afgevangen. De bedrijven gaan hun CO2 leveren aan een gezamenlijke pijpleiding die door het Rotterdamse havengebied loopt. De CO2 wordt vervolgens onder druk gezet in een compressorstation. De CO2 wordt via een offshore pijpleiding getransporteerd naar een platform in de Noordzee, ongeveer 20 km uit de kust. Vanaf dit platform wordt de CO2 in een leeg gasveld gepompt. De lege gasvelden bevinden zich in een afgesloten reservoir van poreus zandsteen, meer dan 3 km onder de Noordzee. De verwachting is dat het project in de beginjaren ongeveer 2,5 miljoen ton CO2 per jaar zal kunnen opslaan


Functiebeschrijving:
Je gaat binnen een dynamisch project team samenwerken met de senior inkoper. Je begeleidt het project in de bouwfase door het uitvoeren van secundaire inkopen. De inkoop van directieleveringen is reeds afgerond, we bevinden ons nu executie fase waarin snelle uitvragen met tijdsdruk gerealiseerd moeten worden. Hierbij is het van belang om de processen te gaan optimaliseren door het inkoop proces te standaardiseren.

Je werkzaamheden bestaan uit:

- Aanvrager assisteren bij het maken van inkoop-aanvragen, zowel onderhandse en openbare aanbestedingen binnen het bestaande inkoopsysteem
- Afhandelen vragen t.a.v. het inkoopproces van interne gebruikers en klanten.
- Uitvoeren van offerteaanvragen via TenderNed of Mercell.
- Optimalisatie en automatisering van het operationele inkoopproces.
- Pro-actieve houding voor een goede en intensieve relatie met interne klanten en leveranciers.
- Sterke affiniteit met document control voor ondersteuning aan subsidie vereisten.

Functie Eisen:
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste inkoper die van aanpakken houdt en goed kan samenwerken. Aangezien het inkoopproces zorgvuldig moet plaatsvinden, is het van belang dat je zorgvuldig en gestructureerd te werk gaat.

Om succesvol te zijn:

- Beschik je over hbo werk- en denkniveau in combinatie met relevante werkervaring. Doorgroei vanuit een mbo-4 opleiding met ruime werkervaring is zeker mogelijk.
- Het is een pre als je een inkoopopleiding hebt gevolgd, zoals de NEVI MIL of NEVI 1 opleiding. 
- Het is tevens een pre als je ervaring hebt met het operationele inkoopproces in de publieke sector waar je interne gebruikers of klanten zorgvuldig hebt geassisteerd.
- Heb je kennis van Europees aanbesteden.
- Ben je vaardig met administratieve en/of inkoop systemen, bijvoorbeeld Mercell of vergelijkbare systemen.
- Vloeiend in Nederlands en Engels, in woord en geschift.
- Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en de nodige overtuigingskracht;
- Ben je resultaatgericht en werk je zorgvuldig en nauwgezet;
- Ben je proactief en zelfstandig, maar kan je kan ook goed samenwerken;
- Affiniteit met techniek is een pre 

Meld je direct aan voor de functie 'Medior Inkoper'