Programmamanger Netcongestie

OpenNieuw
Locatie: Arnhem
Startdatum: 21 May 2024
Einddatum: 14 September 2024
Referentie nr: SMSALL000414
Uren per week: 24

PARKEER OPDRACHT

NIET OP AANBIEDEN
Alliander is een toonaangevend Nederlands netwerkbedrijf dat verantwoordelijk is voor de distributie van elektriciteit en gas. Door de toenemende vraag naar elektriciteit en de groei van duurzame energiebronnen, neemt de druk op ons elektriciteitsnet toe. Netcongestie is een belangrijke uitdaging die wij willen aanpakken om de betrouwbaarheid en capaciteit van ons netwerk te waarborgen. Voor deze cruciale taak zoeken wij een ervaren Programmamanager Netcongestie.

Doel van de opdracht:

De Programmamanager Netcongestie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën en programma’s die de netcapaciteit optimaliseren en toekomstbestendig maken. De focus ligt op het identificeren en oplossen van knelpunten in het elektriciteitsnet, het coördineren van betrokken teams en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Verantwoordelijkheden:

Strategische planning: Ontwikkelen van een strategisch programma om netcongestie aan te pakken, inclusief doelstellingen, KPI’s en tijdlijnen.
Programma-implementatie: Leiding geven aan de uitvoering van programma’s gericht op capaciteitsoptimalisatie, inclusief het aansturen van projectteams en het bewaken van de voortgang.
Stakeholdermanagement: Actief samenwerken met interne en externe stakeholders, waaronder overheden, klanten en andere netbeheerders, om draagvlak te creëren en samenwerking te bevorderen.
Data-analyse: Analyseren van netwerkkapaciteitsdata om knelpunten te identificeren en oplossingsrichtingen te bepalen.
Innovatie: Implementeren van innovatieve technologieën en processen die bijdragen aan het verminderen van netcongestie.
Risicomanagement: Identificeren en mitigeren van risico’s die de voortgang en het succes van de programma’s kunnen beïnvloeden.
Rapportage: Regelmatig rapporteren van de voortgang, resultaten en eventuele knelpunten aan het senior management en andere relevante stakeholders.
Eisen:

Opleiding: Afgeronde HBO/WO opleiding in een technische of bedrijfskundige richting.
Ervaring: Minimaal 5 jaar ervaring in programmamanagement, bij voorkeur binnen de energiesector of een andere complexe technische omgeving.
Vaardigheden: Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, uitstekende project- en programmamanagementvaardigheden, en ervaring met stakeholdermanagement.
Kennis: Diepgaande kennis van energienetwerken en de uitdagingen van de energietransitie is een pre.
Communicatie: Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
Persoonlijke eigenschappen: Proactieve, resultaatgerichte houding met een sterk vermogen om in teamverband te werken.

Meld je direct aan voor de functie 'Programmamanger Netcongestie'