DevOps Engineer

OpenNieuw
Locatie: Amersfoort
Startdatum: 06 May 2024
Einddatum: 31 December 2024
Referentie nr: SRQ174067
Uren per week: 40

Hallo Medior/Senior Front-end developer!  Wil jij werken in het hart van de energietransitie? 
Energiemarkt | 32-40 uur | Amersfoort / Hybride | v/m/x | IT
 
Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Met jouw digitale skills en verbindende kracht ben jij de onmisbare schakel tussen data en de energietransitie. Jij werkt aan een interface voor netbeheerders en één voor consumenten waarin ze energie-installaties kunnen vastleggen.  Met deze data kunnen we de energietransitie versnellen en leveren je een bijdrage aan de uitdagingen die daarbij komen kijken. Vandaag en morgen! We hebben flinke ambities en daarom zijn wij op zoek naar jou!

Werk op het snijvlak van ontwikkeling 
Werk vol energie 

Nu de energietransitie in volle gang is, bereikt het Nederlandse elektriciteitsnet zijn huidige limieten, waardoor de urgentie toeneemt om slimmer gebruik te maken van het net en de congestie in het netwerk te verminderen. Een belangrijke factor daarin is dat steeds meer decentraal zon- en windenergie wordt geproduceerd. Tegelijk komen er steeds meer installaties die ook veel energie verbruiken, zoals laadpalen en warmtepompen en zien we ook (thuis)batterijen verschijnen. Een goed beeld van al deze energie-installaties is essentieel voor een slim net.
Wij ontwikkelen een register voor energie-installaties, inclusief de GUI’s voor consumenten en bedrijven om installaties te registeren via energieleveren.nl. Omdat we willen versnellen, zijn we op zoek naar mensen die de volgende fase van een bestaande systeem neerzetten. Jij gaat als Front-end developer aan de slag met React en TypeScript . 

Dit ga je doen 

  • Je ontwikkelt als onderdeel van een DevOps team de UI die nodig is ter ondersteuning van bovenstaande activiteiten.  
  • Je neemt de lead voor dit portaal en werktin overleg met opdrachtgeverbepaalde deelonderwerpen dieper uit.  
Samenwerken en kennis delen 
Hier krijg jij energie van 

Jij bent een ervaren Front-end Developer met een frisse, ondernemende mindset. Het DevOps team waar jij aan gaat deelnemen is zich op dit moment aan het vormen en daarom weet jij als geen ander hoe je proactief en zelfstandig aan de slag kunt. Je neemt in jouw rol als front-end developer deel aan de front-end engineering groep binnen EDSN. Je voelt je verantwoordelijk voor het resultaat van het werk en bent bereid een extra stap te zetten. Je hebt grote affiniteit met UX.  

Dit neem verder je mee 
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • > 5 jaar ervaring in een complexe IT omgeving;
  • > 5 jaar ervaring met werken in een Agile/Scrum/DevOps omgeving;
  • >3 jaar aantoonbare ervaring met React en Typescript
  • UI libraries zoals MaterialUI 
  • Monorepo tooling zoals NX 
  • Geautomatiseerd testen op verschillende niveaus 
  • Affiniteit met UX en accessibility 
 
Over EDSN 
Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.  
 

Meld je direct aan voor de functie 'DevOps Engineer'