ZP Radio

Oeps, radio-interview!

“Ha Maya, we zijn ook geregeld te horen op ZPRadio, misschien vind je het leuk om daar ook een keer met ons mee te praten?” “Wanneer, volgende week? Ja, leuk hoor!”

Ehm, oeps, wat zei ik eigenlijk? Op de radio voor een interview, praten over zelfstandig ondernemerschap, trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig zijn. Als ik het thuis vertel, reageert mijn partner terecht met de opmerking dat ik het vroeger al afschuwelijk vond om mijn eigen stem op een cassettebandje te horen. Hoe kan ik nu zomaar ja zeggen tegen een radio-interview? Al is het niet direct prime-time op Radio538, het leek me eigenlijk doodeng. Hoe meer ik erover nadenk, hoe enger het wordt.

Interessant genoeg?

Maar ik heb al toegezegd, dus ik begin maar eens goed te bedenken wat leuke onderwerpen kunnen zijn. Ben ik wel interessant genoeg? Ga ik geen onzin uitkramen? Waarom zouden mensen mij willen horen? Wil ik mijzelf wel horen?

Het gaat van kwaad tot erger, maar toch heb ik vooraf al wat dingen bedacht. Zaken waar ik al enige tijd over blog en dingen die ik mis als ik zelf online zoek naar onderwerpen over zelfstandig ondernemerschap. Een zelfstandig professional is nu eenmaal een apart slag mens. Wij houden van afwisseling, we worden zenuwachtig bij de gedachte jaren en jaren bij dezelfde werkgever te moeten verblijven, we lopen graag risico (de een wat meer dan de ander) en willen het vooral allemaal zelf doen. Geen hulp van de overheid en al helemaal geen opgelegde hulp van de overheid.

Ik wil erover praten!

Zo. De zelfstandig ondernemer dus. Daar kan ik toch nog wel het een en ander over vertellen? Ik ben het namelijk al meer dan vijftien jaar en in die tijd heb ik meer dan genoeg meegemaakt. Daar wil ik niet alleen over schrijven, maar ook over praten.

Omdat ik denk dat anderen daar iets in herkennen, een gevoel van ‘wij zelfstandig ondernemer’ krijgen, iets dat we stiekem toch allemaal zoeken.

Omdat ik met mijn ervaringen misschien mensen kan helpen fouten te voorkomen die ik gemaakt heb.

Omdat ik zo dingen kan delen, want de zelfstandig ondernemer is ook maar alleen.

Hoe ik het er uiteindelijk vanaf gebracht heb? Ik heb eventueel gestotter kunnen voorkomen en van een rood hoofd zie je toch niets van op de radio. En voor de rest moet je zelf maar luisteren en oordelen, op ZP radio.

 

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.