Als freelancer werken bij de overheid

Als freelancer werken bij de overheid

Werken bij de overheid biedt vele mogelijkheden en is altijd divers. De freelance opdrachten voor de overheid staan vaak tijdelijk online en worden snel vervuld. Dit geeft aan dat dit soort opdrachten erg gewild zijn. Omdat de opdrachten elkaar in een rap tempo afwisselen, zit er altijd wel een opdracht bij die bij jou past. Werken bij de overheid is overigens een vrij overkoepelende term. Zo kan het variëren van werken voor een ministerie tot werken voor gemeentes of provincies.

 

Waar liggen de mogelijkheden?

Werken bij de overheid varieert zoals eerder gezegd van werken voor ministeries tot werken voor gemeentes of provincies. Het is voor ons natuurlijk onmogelijk om voor jou te voorspellen dat je in de toekomst bij de overheid zal werken, maar waar de opdrachten elkaar snel opvolgen zit er altijd wel iets tussen wat bij jou past. Zo zijn er al diverse opdrachten vervuld zoals de opdracht IT manager, security manager en data scientist. Dit geeft dus aan dat, zeker als jij sterk bent in ICT, er genoeg mogelijk is.

HeadFirst heeft met verschillende takken van de overheid een samenwerking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ministerie van Financiën, het ministerie van Defensie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als jij naast jouw kracht in IT of ICT ook nog affiniteit hebt met de onderwerpen van één van de bovengenoemde ministeries, dan ben je zeker bij HeadFirst op de juiste plek. Zoals je hierboven ook terugleest, is dat het werken bij de overheid een overkoepelende term.

 

Wil jij ook werken bij de overheid?

Wil jij ook graag werken bij de overheid? Vergeet dan niet te kijken op Select voor een actueel overzicht van tijdelijke opdrachten bij de overheid.

Luca Meijer