Als Business Intelligence consultant help je de businessprocessen van onze opdrachtgevers te analyseren en deze te vertalen naar betrouwbare informatievoorziening. Als BI consultant ontwerp en ontwikkel je concrete BI solutions als Management dashboards, rapportages en analyse omgevingen. Je bouwt de tools die jouw klanten actiegerichte inzichten geven in hun data of Big Data.

 

Het HeadFirst profiel van een BI consultant

Als Business Intelligence consultant combineer je analytische vaardigheden met een gezonde hands-on mentaliteit. Dagelijks zit je om tafel met gebruikers, inventariseert hun databehoefte en wensen op het gebied van informatievoorziening. Je adviseert organisaties over data-architectuur, business intelligence en datamanagement. Als BI consultant ben je in staat om zelfstandig of in teamverband BI solutions te bedenken, te bouwen en te implementeren.

 

Functieprofiel van de Business Intelligence consultant

Voor onze vacatures Business Intelligence consultant zoeken we BI consultants die passen in het volgende profiel:

  • hbo/wo werk- en denkniveau
  • Enkele jaren werkervaring als Business Intelligence consultant
  • Kennis van / ervaring met Data Management, Performance Management, Data Warehouse concepten
  • Kennis van / ervaring met front-end tools als Business Objects, Cognos of QlikView
  • Kennis van / ervaring met back-end of ETL-tools als SSIS, DataStage, BODS of soortgelijke tools

 

Uitdagende vacatures voor Business Intelligence consultants

HeadFirst heeft regelmatig Business Intelligence vacatures open staan bij gerenommeerde opdrachtgevers waaronder banken, verzekeraars, overheid en energiebedrijven. Ons uitgebreide netwerk vangt nieuwe vacatures voor Business Intelligence consultants in een vroeg stadium op. Omdat wij (vaak) Prefered Supplier zijn mogen wij onze kandidaten vrijwel altijd voorstellen. Wij geven jou als Business Intelligence consultant zo een vliegende start.

Ben jij een Business Intelligence consultant, reageer dan op een van onze vacatures. Of laat je gegevens achter. Zodra wij een Business Intelligence vacature ontvangen, nemen we contact met je op.

Werken als Business Intelligence consultant?