Intro functie

In het proces van hypotheekverstrekking vervult de hypotheekacceptant een sleutelrol. De hypotheekacceptant behandelt de binnengekomen hypotheek- en verzekeringsaanvragen. De hypotheekacceptant beoordeelt het risico bij acceptatie van de hypotheekaanvraag. Kan de hypotheek worden verstrekt en zo ja, onder welke condities.

 

Het HeadFirst profiel van een vacature hypotheekacceptant

Een goede hypotheekacceptant weegt volgens HeadFirst de belangen van zowel de hypotheekverstrekker als die van de aanvrager op integere wijze af. Het belang van de klant is duidelijk genoeg: de hypotheekacceptant heeft de sleutel naar de hypotheek in zijn handen. Maar de hypotheekacceptant beoordeelt ook de risico’s die kleven aan het verstrekken van de hypotheek. Een te zware hypotheeklast leidt wellicht in de nabije toekomst tot onoverkomelijke problemen voor de hypotheekaanvrager en dus tot aanzienlijke financiële risico’s voor de hypotheekverstrekker. Als hypotheekacceptant weeg je de belangen van alle partijen goed af. Risico’s moeten voor alle partijen beheersbaar zijn, dit is de leidraad in iedere vacature hypotheekacceptant.

 

Functieprofiel van de vacature hypotheekacceptant

Als hypotheekacceptant ben je werkzaam voor een hypotheek- over verzekeringsmaatschappij. Tot de taken van de vacature hypotheekacceptant behoren:

  • Behandelen hypotheekaanvragen
  • Kredietwaardigheid van de aanvragers onderzoeken
  • Risico-analyse uitvoeren
  • Premies berekenen en acceptatievoorwaarden opstellen
  • Communicatie verzorgen rondom aanvraag en acceptatie hypotheekaanvraag
  • Opmaak van aktes en nota’s

 

Vind jouw vacature voor Hypotheekacceptant via HeadFirst

HeadFirst onderhoudt goede relaties met grote opdrachtgevers in de financiële sector, bijvoorbeeld ING en Rabobank. Dankzij ons uitgebreide netwerk ontvangen wij die uitdagende vacature hypotheekacceptant vaak als een van de eersten. Jij zoekt die vacature voor hypotheekacceptant? Wij vinden die voor jou of waarschijnlijker… hebben die al.

 

Reageer op een van onderstaande vacatures voor hypotheekacceptant of laat je gegevens achter op Select en wij nemen contact met je op.

 

Meld je aan hypotheekacceptant