Intro functie

Als kredietbeoordelaar beoordeel jij de financieringen of kredietaanvragen van verschillende klanten en klantgroepen. Het advies van de kredietbeoordelaar, jouw advies, telt zwaar mee in het al dan niet fiatteren van financieringsvoorstellen en kredietaanvragen. Als kredietbeoordelaar analyseer jij ook bestaande kredietportefeuilles. De kredietbeoordelaar stelt hierover analyses en rapportages op die als basis dienen voor het beoordelen van lopende en/of toekomstige (zakelijke) financieringen.

 

Het HeadFirst profiel van een kredietbeoordelaar

Een goede kredietbeoordelaar weegt volgens HeadFirst de belangen van zowel de kredietverstrekker als de kredietaanvrager op integere wijze af. Het belang van de klant telt zwaar omdat het krediet letterlijk de redding kan zijn van de kredietaanvrager. Aan de andere kant bewaakt de kredietbeoordelaar ook het belang van de geldverstrekker: het krediet moet ooit terug worden betaald. Het heeft geen zin geld te steken in aanvragers zonder reëel toekomstperspectief. Het is aan de kredietbeoordelaar om op goed geargumenteerde wijze kredieten al dan niet toe te kennen of te adviseren dit te doen. Risico’s moeten beheersbaar zijn en blijven.

 

Het functieprofiel van een kredietbeoordelaar

Als kredietbeoordelaar vervul jij een sleutelrol in het financieringsproces. De nadruk ligt op beheersing van financieringsrisico’s zonder de belangen van klanten uit het oog te verliezen. Jij beoordeelt financieringsaanvragen, voert kredietrevisies uit en houdt je bezig met de afwikkeling van eventuele de probleemgevallen in het traject van kredietverstrekking. Als kredietbeoordelaar stel jij de belangen van klant en bank gelijk. Het is jouw doel als kredietbeoordelaar kredieten te verstrekken die passend en verantwoord zijn voor kredietaanvrager als ook voor de kredietverstrekker. Verantwoord kredietrisicobeheer is hierbij de leidraad van de kredietbeoordelaar.

 

Kredietbeoordelaar, sluit je aan bij het financiële netwerk van HeadFirst!

HeadFirst onderhoudt goede relaties met grote opdrachtgevers in de financiële sector, bijvoorbeeld Rabobank. Bij veel relaties en partners in ons uitgebreide netwerk zijn wij Preferred Supplier. Niet alleen zijn wij uitermate snel op de hoogte van uitdagende vacatures voor kredietbeoordelaar, wij mogen ook vrijwel altijd onze kandidaten voordragen.

Reageer daarom nu op een van onderstaande vacatures kredietbeoordelaar of laat jouw gegevens achter in Select en wij nemen contact met jou op.

Meld je aan als Kredietbeoordelaar