Jij als .NET developer bent een gespecialiseerde software developer die software en systemen ontwikkelt binnen het Microsoft .NET applicatie framework.

.NET is een veelgebruikt applicatie raamwerk waarbinnen verschillende programmeertalen kunnen worden gebruikt. Als .NET ontwikkelaar ben jij in staat om met één of meerdere van deze talen een veelheid aan toepassingen te bouwen. Met dit framework kan software voor verschillende platformen worden ontwikkeld en er is dan ook altijd een groot aanbod aan .NET developer opdrachten bij HeadFirst. Van e-commerce applicaties tot zakelijke ERP-toepassingen, overal komen we opdrachten voor de dot NET developer tegen.

De expertise van de .NET developer

.NET is bekend als een door Microsoft ontwikkelde programmeeromgeving, maar komt eigenlijk uit de koker van het driemanschap Microsoft, HP en Intel. De ontwikkelomgeving is gebaseerd op de programmeertaal Java. De kracht zit in het feit dat het de vele voordelen van Java combineert met de mogelijkheid om verschillende programmeertalen te gebruiken. Bekende voorbeelden zijn ASP.NET, Visual Basic.NET, Delphi.NET, C++ of J#. Jij als .NET programmeur beheerst meestal één of meerdere van die talen en ontwikkelt daarin de software. De code wordt omgezet in een zogeheten Common Intermediate Language (CIL) en draait in een Virtual Execution System (VES). Het maakt de ontwikkelde software volledig platform- en taalonafhankelijk.

Projecten voor de freelance .NET specialist

Het applicatie framework wordt op veel plaatsen toegepast bij zowel grote organisaties als kleinere bedrijven. Voor de ontwikkeling van gedistribueerde online toepassingen wordt onder andere .NET development ingezet. Ook zijn er veel uitdagingen voor de bouwers van zakelijke applicaties voor ERP en CRM. We komen .NET programming zelfs tegen in embedded toepassingen. Schrijf je als .NET expert vandaag nog bij ons in of reageer op een van de onze freelance opdrachten.

Werken als .Net ontwikkelaar?