Als procesmanager ben jij verantwoordelijk voor de invoering en optimalisatie van efficiënte, klant- en personeelsvriendelijke processen bij jouw klanten.

Procesmanagement is een steeds belangrijker element binnen de huidige bedrijfsorganisatie. Voorheen leverden bedrijven vaak maar een paar producten en diensten en gebruikten daarvoor maatwerk processen. Nu is de dienstverlening veel breder waarbij processen zoveel mogelijk op eenzelfde manier worden uitgevoerd. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van generieke IT-systemen om de processen te ondersteunen. Als procesmanager speel je hierin een cruciale rol. Binnen jouw procesdomein – van voorraadmanagement tot klantmanagement – ben jij ervoor verantwoordelijk dat de processen optimaal zijn ingericht. En worden ondersteund door de beste IT-systemen.

Proces- en people management door de procesmanager

Hoe geautomatiseerd een bedrijf ook is, de kritische schakel is bijna altijd de mens. Het tekent de brede verantwoordelijkheid van een process manager. Je bent niet alleen bezig met nadenken over een optimale inrichting van de processen en de realisatie van oplossingen. Het is ook de verantwoordelijkheid van jou als proces manager om te zorgen dat de medewerkers goed functioneren, betrokken en tevreden zijn. Want hoe goed de systemen ook zijn, als er een ongemotiveerde collega achter zit heb jij een probleem. Juist die combinatie maakt jou als procesmanager een bijzonder persoon binnen de organisatie. Enerzijds ben je processen kritisch aan het analyseren en optimaliseren, anderzijds houd je het menselijke aspect in het oog.

Altijd op zoek naar verbeteringen

Zeker bij processen betekent stilstand achteruitgang. Een aantal jaar geleden kon je als e-commerce bedrijf nog succesvol zijn met een leverproces van enkele dagen. Tegenwoordig is dat een belangrijke reden voor klanten om de bestelling af te breken. Je bent dus steeds op zoek naar mogelijkheden om jouw processen te verbeteren. Daarin ben je een typische out-of-the-box denker, met zowel verstand van procesanalyse als de mogelijkheden van de software oplossingen in jouw procesgebied. Deze continue zoektocht naar verbetermogelijkheden maakt jouw werk uitdagend. Evenals het ontwerpen en inrichten van compleet nieuwe bedrijfsprocessen natuurlijk. Ben je op zoek naar een een opdracht als procesmanager? Kijk dan zeker even naar het opdrachtenoverzicht bij HeadFirst, want regelmatig hebben we mooie procesmanagement uitdagingen voor jou.

Meld je direct aan als procesmanager

Procesmanager opdrachten

0 nieuwe opdrachten