Aan de slag als Project Manager?

Als Project manager begeleid je projecten in een groot bedrijf en ben je verantwoordelijk voor het op tijd opleveren van het werk binnen de gestelde tijdsdoelen.
HeadFirst heeft freelance opdrachten voor projectbegeleiders bij grote opdrachtgevers in onder andere Finance, Energie en Overheid. Zelfstandigen en medewerkers van leveranciers kunnen zich via HeadFirst op een opdracht aanbieden. Doordat de projecten circa acht maanden duren, is je expertise goed inzetbaar.

 

Voorbeelden van opdrachten via HeadFirst voor Project Leiders

  • Project manager ICT bij de overheid met minimaal 10 jaar ervaring, Prince2 en IPMA-C niveau.
  • Senior Projectmanager bij een internationale Bank.
  • Programmamanager in energiesector. Betreft een groot project op IT-vlak (>30 projectmedewerkers en >5mio projectbudget).

Bekijk alle openstaande opdrachten voor project manager bij HeadFirst.

 

Kwaliteiten van een project leider

Een goede projectmanager moet zelfstandig kunnen werken en leiding kunnen geven aan een projectmedewerkers. Ook overleg met de directie over het budget en de tijdlijnen zijn onderdeel van de functie.

Een projectleider heeft de volgende kwaliteiten nodig:

  • Doelgerichtheid
  • Leiding geven
  • Kennis en ervaring met projectmatig werken
  • Overtuigingskracht
  • Motiverend vermogen
  • Sociale vaardigheid

 

Doelgerichtheid

Bij projectmatig werken wordt doelgericht gewerkt. De focus op het het doel, de taken en het resultaat zorgen ervoor dat het team op schema blijft. Door bij veranderende omstandigheden op het doel te blijven focussen zorg je als project manager dat het einddoel gehaald kan worden.

 

Leiding geven

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het eindresultaat en geef je leiding aan alle teamleden. Door ieder teamlid op een juiste manier aan te sturen, zorg voor je het beste resultaat.

 

Kennis en ervaring met projectmatig werken

Ervaring met verschillende soorten medewerkers en verschillende omstandigheden zorgen ervoor dat je snel kan schakelen en verhogen de kans op een succesvol project. Kennis van de project methodieken, zoals Prince2 of IPMA is hierbij belangrijk.

 

Overtuigingskracht

Een project manager moet grote mate van overtuigingskracht bezitten om succesvol de opdracht af te ronden. Niet alleen voor het motiveren van de teamleden, maar ook voor het overtuigen van managers en projectdirecteuren.

 

Motiverend vermogen en sociale vaardigheden

Het gemotiveerd houden van het projectteam is essentieel voor het behalen van resultaat. Hierbij zijn goede sociale vaardigheden essentieel. Soms gaan projectwerkzaamheden in tegen de normale gang van zaken voor de medewerkers. Dan is er veel motiverend vermogen en sociale vaardigheden nodig van de projectmanager om de activiteiten voor elkaar te krijgen.

Meld je nu aan als Project manager.

Beschikbare opdrachten
OpdrachtomschrijvingWij zoeken een projectmanager, die projecten wil leiden in de keten van Civiele Operationele Command & Control (COC2) & Inlichtingen & Veiligheid...

Locatie:
Startdatum:
Einddatum:

Utrecht
31 May 2024
30 May 2025
Technisch AdviseurMet de kwaliteiten van een projectmanager vervul je de rol als Technische Adviseur binnen het project MIVSP. Als technisch adviseur Hydro en Meteo ben je...

Locatie:
Startdatum:
Einddatum:

Stellendam
11 March 2024
27 September 2024
OpdrachtomschrijvingDe kandidaat is een ervaren securityspecialist, die tevens beschikt over een gedegen technische achtergrond en ervaring heeft met het opstellen en uitvoeren...

Locatie:
Startdatum:
Einddatum:

Den Haag
05 March 2024
30 June 2024