“Arbeidskansen door flexibiliteit”

“Arbeidskansen door flexibiliteit”

Zelfstandig professionals met een schaars profiel hebben de opdrachten op dit moment voor het kiezen. Zo ook Raymond Blijd, werkzaam als Informatie Analist bij de Rijksoverheid. Na 12,5 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt, ging hij in 2019 als zelfstandige aan de slag. De samenwerking met HeadFirst Group biedt Blijd stabiliteit in zijn ondernemerschap.

“Voor organisaties is het prettig om flexibele krachten, voor een korte of langere periode, in te huren voor brandende vraagstukken,” vertelt Blijd. De van huis uit jurist, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht en juridisch kennissystemen, kan breed ingezet worden bij opdrachtgevers die hierom staan te springen. Als Informatie Analist houdt hij zich op dit moment bezig met het opzetten van de tien geboden voor de informatiehuishouding binnen de Rijksoverheid. Ondanks dat hij zelfstandig professional is voelt hij zich in dit team heel erg thuis, mede door de aandacht voor diversiteit en inclusiviteit.

“Ik merk dat kennis van data veelgevraagd is, wat voor mij een groot voordeel is. Ik kan kiezen tussen verschillende opdrachten.”

Drie jaar geleden heeft Blijd zijn eigen bedrijf opgezet: Legalcomplex.com. “Wij verzamelen bedrijfsprofielen, met name op juridisch gebied, en stellen deze data beschikbaar aan onze klanten,” vertelt Blijd. Ondanks dat hij zijn uren moet investeren in zijn bedrijf, heeft Blijd gelukkig een goede balans gevonden tussen zijn huidige opdracht, eigen bedrijf, en stichting ‘Legalpioneer.org’. “Met de inkomsten van Legalcomplex kunnen wij data beschikbaar stellen aan startende organisaties die met technologie een veilige samenleving ondersteunen,” vervolgt Blijd. Hiermee zet Blijd zich in voor wereldvrede door data.

Stabiliteit door flexibiliteit

Vrijwel direct nadat Blijd in contact kwam met een recruiter binnen HeadFirst Group, werd hij ingezet op een opdracht. Als eigenaar van een onderneming met wisselende omzet, waardeert Blijd deze samenwerking. “Ik vind het fijn om snel én persoonlijk contact te kunnen krijgen. Daarnaast biedt het mij als zelfstandige extra gereedschap in de toolbox voor financiële stabiliteit,” licht Blijd toe. De Professionals services dragen hier volgens hem aan bij. “Ik waardeer het hoe HeadFirst Group mij als zelfstandige ondersteunt. Hier kies ik zeker ook voor bij een volgende opdracht.”

Youri Snip