Innovaties Professionals services

Innovaties Professionals services

Wij innoveren onze Professionals services constant, zodat het aan blijft sluiten op de behoeften van zelfstandig professionals. Vorig jaar gaven we professionals toegang tot Select Academy, om tijdens een opdracht onbeperkt online te kunnen leren. Ook hebben we de betalingstermijn van facturen verder verkort naar 14 dagen, bij Excellent zelfs 10 dagen. 2022 trappen we af met een volgende stap in die upgrades, met een toevoeging van de ongevallenverzekering en zakelijke reisverzekering (bij Excellent). Dit valt samen met de aankondiging van onze nieuwe partner: Alicia Benefits.

Alicia Benefits
Zodra jij via ons op een opdracht start of als jij via jouw eigen netwerk bij één van onze opdrachtgevers een opdracht vindt, zijn via Alicia Benefits de volgende verzekeringen goed voor jou geregeld:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Cyber risico
  • Ongevallen (nieuw!)
  • Zakelijke reizen (nieuw bij Excellent!)

Daarnaast kun je gebruikmaken van de juridisch adviesdesk en documenten selfservice, dankzij de samenwerking met DAS. Bij de adviesdesk staan specialisten klaar voor al jouw juridische vragen en kwesties, en met de documenten selfservice heb je in een handomdraai jouw juridische documenten op orde. Wil je meer weten over alle diensten? Ga dan naar de website www.aliciabenefits.com.

Vind jouw nieuwe opdracht via Select…
Werf jouw volgende opdracht via ons online platform Select en maak direct gebruik van alle voordelen van de Professionals services. Wij werken samen met honderden grote interessante opdrachtgevers, waardoor je er jaarlijks duizenden uitdagende opdrachten vindt. Tips om succesvol één van deze opdrachten te verkrijgen:

  • Stel een e-mail alert in. Dit doe je eenvoudig in het opdrachtenoverzicht in Select. Zo blijf je op de hoogte van passende opdrachten.
  • Zet een up-to-date cv in jouw profiel. Zo vinden al onze recruiters jou het beste op basis van jouw meest recente kennis en ervaring.
  • Log regelmatig in op Select om zeker te weten dat je geen opdrachten mist. Online aanbieden doe je in een paar minuten.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.