Jouw zzp cv: hoe zorg je dat de keus op jou valt?

Jouw zzp cv: hoe zorg je dat de keus op jou valt?

Het schrijven van jouw zzp cv lijkt misschien een invuloefening. Ondertussen gaat het wel om hét verhaal, waarmee jij de gewenste invulling geeft aan jouw zelfstandig ondernemerschap. Opdrachtgevers worden overspoeld met cv’s. Zij zijn op zoek naar specifieke competenties en scannen cv’s om te zien of er de juiste kernwoorden in staan. De uitdaging is om hun aandacht te grijpen. Een sterk cv opent deuren naar nieuwe zzp opdrachten. Met onderstaande tips van Patrick Szigeti, resourcemanager bij HeadFirst Group, bewijs je dat jij dé professional bent voor de opdracht.

Waar moet je aan denken bij het opstellen van jouw zzp cv?

 

De opbouw 

Houd een duidelijke structuur en lay-out aan, zodat in één opslag de belangrijkste informatie te zien is. Start met jouw personalia en natuurlijk mag een overzicht van jouw opleidingen en behaalde certificaten niet ontbreken.

Persoonlijk profiel

Besteed veel aandacht aan het schrijven van een kort en krachtig profiel, zodat meteen duidelijk is waar jij voor staat, wat jouw ambities en vaardigheden zijn en waar jij naar op zoek bent.

Zzp cv op maat

Heb jij een leuke en uitdagende opdracht gezien? Reageer dan altijd met een cv afgestemd op de opdracht, leg de nadruk op het profiel dat door de opdrachtgever wordt omschreven.

Zet jouw LinkedIn-profiel in om extra informatie te delen

Het toevoegen van je LinkedIn-profiel aan je cv kan van toegevoegde waarde zijn. Als je graag meer informatie wilt delen over uitgevoerde opdrachten bijvoorbeeld. Daarnaast kun je relevante referenties toevoegen. Wil jij meer weten over het vergoten van jouw zichtbaarheid op LinkedIn? Lees dan onze blog meer succes met LinkedIn.

Wil jij jezelf op de kaart zetten met sterke personal branding? Zorg aan de hand van de tips en checklist in onze whitepaper voor een ijzersterk zzp cv en perfect LinkedIn-profiel.

Na het lezen van de whitepaper weet jij:

 • Hoe je een professioneel en onderscheidend cv maakt
 • Hoe je ervoor zorgt dat een applicant tracking system jou selecteert
 • Hoe je LinkedIn gebruikt voor een sterke personal branding
 • Hoe je jouw vindbaarheid op LinkedIn vergroot

Download de whitepaper

  [acceptance] Ik ontvang graag e-mails van HeadFirst Group om op de hoogte gehouden te worden van onderwerpen die voor mij als zelfstandig professional interessant zijn.

  zzp cv

   

  Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

  Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.