Volop interim finance opdrachten bij HeadFirst

Volop interim finance opdrachten bij HeadFirst

Interim finance opdrachten bij HeadFirst? Jazeker, want veel van het interim werk in de finance sector heeft vandaag de dag een sterke IT component. Lees even mee en vraag je af of er ook voor jou uitdagingen in finance liggen.

Veel van die uitdagingen liggen op het gebied van FinTech en RegTech. FinTech – afkorting van ‘Financial Technology’ – verwijst naar nieuwe en innovatieve informatietechnologie voor slimmere financiële processen en nieuwe diensten. RegTech staat voor het gebruik van nieuwe technologie om te blijven voldoen aan steeds striktere wet- en regelgeving.

FinTech innovaties, van mobiel betalen tot instant payments

FinTech is natuurlijk niet alleen een speelveld voor hippe startups. Ook traditionele banken richten zich tegenwoordig vol op innovatie terwijl de Apple’s en Google’s op de wereld steeds vaker zelf financiële diensten gaan leveren. Veel van die initiatieven richten zich op nieuwe betaaldiensten. Van slimme e-commerce betalingen tot contactloos, mobiel en straks misschien wel biometrisch betalen. Een van de succesverhalen is de Nederlandse betaalprovider Adyen die in 2006 werd opgericht. Inmiddels heeft Adyen wereldwijd toonaangevende klanten (van Spotify tot KLM) en een beurswaarde van vele miljarden.

Ook op andere gebieden gaat het hard. Recent publiceerden we een blog over de introductie van PSD2, waarbij klanten van banken andere partijen actief toegang kunnen geven tot hun bankrekening. Zodat ze gebruik kunnen maken van nieuwe financiële diensten, variërend van een eenvoudig digitaal kasboek tot financiële planningstools voor ondernemers of een hypotheekadvies op maat. Ook hebben de banken hard gewerkt aan de invoering van zogenaamde instant payments. Wat inhoudt dat een overboeking tussen rekeningen bij verschillende banken niet meer de traditionele werkdag of weekend kost maar direct op de rekening van de ontvanger staat. Zodat kleine ondernemers bijvoorbeeld hun relatief dure pinapparaat de deur uit kunnen doen. En jij een Marktplaats bestelling pas afrekent als die daadwerkelijk wordt afgeleverd.

Iets minder zichtbaar voor het grote publiek zien we vaker interim finance opdrachten bij blockchain projecten. In de schaduw van de Bitcoin hype van de afgelopen jaren is deze technologie door veel grote banken serieus getest en ingezet. Met name voor complexe transactiemodellen met veel betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde handel in grondstoffen en bulkgoederen, waar scheepsladingen onderweg soms meerdere keren digitaal van eigenaar wisselen.

En RegTech dan?

Ook op RegTech gebied zijn er interim finance opdrachten. De financiële crisis van een decennium terug heeft gezorgd dat er veel meer eisen worden gesteld aan financiële dienstverleners. Compliance – aantonen dat je volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving – is cruciaal geworden, en zonder technische innovaties is dat simpelweg onmogelijk. Zo verbeteren data science en machine learning het verzamelen en analyseren van data voor monitoring, rapportage en preventie. Zonder dat het onbetaalbaar wordt. En worden robotica, case- en workflow management ingezet om te zorgen dat dienstverleners niet verdrinken in het dagelijks rapporteren van bijvoorbeeld alle effectentransacties aan de AFM, de talloze aan- en afmeldingen bij het BKR en de rapportages aan de belastingdienst.

Aan de slag met interim finance opdrachten?

Je ziet het, bij interim finance opdrachten gaat het echt niet alleen over financieel managers, accountants en accounting software. Ook op het gebied van FinTech en RegTech ligt er volop werk. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar IT professionals die een vervolgstap willen zetten in de financiële wereld. En daarbij gaat het dus zeker niet alleen om financiële kennis en mainstream software gaat. Beveiliging, mobiele technologie en kunstmatige intelligentie zijn zomaar wat voorbeelden van kennisgebieden waar men ook bij interim finance opdrachten steeds meer behoefte aan heeft. Meld je dan ook direct even aan

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.