Hoe kom ik aan een zakelijk telefoonnummer?

Professioneel overkomen doe je niet alleen door uitstekende diensten en service te verlenen, maar ook door op de details te letten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een vast zakelijk nummer in plaats van een 06-nummer. Als je veel onderweg bent is een vaste lijn echter niet handig. Zo kom je aan een vast zakelijk telefoonnummer dat met jou meebeweegt.

Voys

Deze service richt zich met name op wat grotere bedrijven, maar is ook geschikt voor ZP’ers. Je kunt kiezen uit verschillende Nederlandse kengetallen, maar Voys biedt ook internationale, 0800- en 0900-nummers aan. Het vaste nummer wordt automatisch doorgeschakeld naar jouw mobiele telefoon, zodat je altijd bereikbaar bent. Deze aanbieder heeft vier pakketten waaruit je kunt kiezen. De goedkoopste optie is het pakket van 7 euro per maand plus eenmalige kosten van 25 euro. Met dit pakket is het onder andere mogelijk een gepersonaliseerde voicemail in te stellen voor de momenten dat je te druk bent om op te nemen.

Skype

Skype biedt voordelig vaste nummers aan. Je kunt zelf bepalen wat jouw telefoonnummer wordt en hebt de keuze uit verschillende Nederlandse kengetallen en internationale nummers. Hier betaal je 4,79 euro inclusief btw per maand voor, wanneer je 12 maanden vooruitbetaalt. Je kunt telefoontjes aannemen via je telefoon, tablet of pc, zolang Skype maar geïnstalleerd is op het apparaat. Maar het is ook mogelijk het nummer door te schakelen naar je mobiel. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Je kunt zelf de welkomstboodschap van je voicemail inspreken.

Mobiele provider

Je kunt ook een zakelijk telefoonnummer aanvragen bij je mobiele provider. De kosten en mogelijkheden verschillen hierin per aanbieder.

Bart van der Geest