Meer opdrachten binnenhalen? Blijf leren!

Meer opdrachten binnenhalen? Blijf leren!

Leren is een essentieel onderdeel van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het zorgt er niet alleen voor dat je je krachtiger voelt, maar ook dat je carrière voortvarender verloopt. Of dat nu je huidige is of een totaal nieuwe loopbaan, dat maakt niet uit. Ook als zzp’er raak je nooit uitgeleerd. En hoe meer je leert, hoe hoger je vliegt…

Carrièrevoordelen

De pandemie heeft veel mensen aan het denken gezet over hun loopbaan. Het was het uitgelezen moment voor ofwel een carrièreswitch of voor een andere prioritering van werk. Ook nemen meer mensen het heft in eigen handen en is het aandeel zzp’ers de afgelopen jaren gegroeid.

Leren kan een weg zijn naar iets nieuws. Het opent deuren en geeft vertrouwen in de toekomst. Bovendien werpt de ontwikkeling van je talenten zijn vruchten af in de vorm van nieuwe ZZP opdrachten en betere uurtarieven. Leren helpt je ook om betere beslissingen te nemen, zo blijkt uit een onderzoek van de Cornell University. Dat draagt op zijn beurt ook weer bij aan het succes van je carrière.

In de praktijk

Redenen genoeg om goed na te denken over je carrière dus. Bedenk wat je graag doet, en ga op zoek naar opdrachten die daarbij aansluiten. Maak gebruik van leerprogramma’s, certificeringen of trainingsmogelijkheden die je de vaardigheden bieden om je passies na te jagen of die je helpen je bestaande talenten toe te passen. Daar helpen we je als HeadFirst bij met onze Select Academy.

Een learning mindset is ook dé manier om als organisatie het concurrentievermogen te behouden, snel te kunnen schakelen en mee te bewegen met veranderingen. Een learning mindset – en daarmee een growth mindset – is geen kwestie van één keer opschrijven en het is geregeld. Opleidingsbudgetten worden vaak niet benut en concrete leerplannen blijven geregeld uit. Kennisontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel en met onze Select Academy zorgen we dat dit een strategische rol inneemt om het meeste uit de samenwerking te halen. Wil je meer informatie over hoe we hierbij kunnen helpen? Neem dan contact op met het team Professionals & Partners services via 023 – 56 856 30.

Marjolein Oldenburg