headfirst-tips-tricks-netwerken-is-noodzaak

Netwerken is noodzaak

Voor Zelfstandig Professionals is netwerken noodzaak. Het hebben van een groot netwerk is belangrijk. Maar waar moet je zijn? Vier tips zodat je de juiste netwerkplekken goed kunt vinden.

Tip 1: Online

Tegenwoordig kun je niet meer om LinkedIn heen. Er wordt zakelijk veel gebruik gemaakt van het online netwerkplatform, door grote bedrijven en ondernemers. Zorg ervoor dat je persoonlijk profiel up-to-date is en ga direct aan de slag. Op websites voor ondernemers staan vaak ook netwerkbijeenkomsten. Op De Ondernemerskalender.nl staan alle events voor ondernemers, waaronder ook netwerkbijeenkomsten.

Tip 2: Flexwerkplekken

Aan het werk, maar toch liever niet alleen op je thuiskantoor? Ga eens naar een flexwerkplek, de plek om interessante contacten te leggen. Soms moet je betalen om er te mogen werken, maar op sommige werkplekken, kun je terecht als je bijvoorbeeld je kennis deelt met andere ondernemers. Waar vind je die leuke locaties? Op ZZP Servicedesk kun je een whitepaper downloaden met daarin interessante tips. Ook test de redactie flexwerkplekken. Op die manier kom je er achter dat er misschien wel bij jou om de hoek een hele leuke flexwerkplek is.

Tip 3: Netwerkborrels

Als je zou willen, kun je wekelijks op een netwerkborrel nieuwe contacten opdoen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en door het hele land. Kijk goed wat bij je past en bedenk wat je eruit zou willen halen. Lokale en regionale ondernemersverenigingen organiseren regelmatig bijeenkomsten. Ook branches en netwerkverenigingen speciaal voor Zelfstandig Professionals regelen borrels. Vaak in informele sfeer, de Bitterballenborrel is daar een voorbeeld van. Wanneer en waar? Houd regionale en lokale kranten in de gaten en meld je aan bij een ondernemersvereniging of branchevereniging. Naast borrels zijn er ook nog netwerkverenigingen die als doel hebben om onderlinge kennis te delen en in contact te komen met andere Zelfstandig Professionals.

Tip 4: Open coffee

In het hele land worden zogenoemde Open Coffees georganiseerd. Met een kop koffie kun je informeel netwerken met andere ondernemers. Vaak is het ‘s ochtends en meestal gratis. Een handig overzicht staat op: http://www.zzpagenda.nl/open-coffee

Redactie